Catalunya Diari

Vergés reconeix que Salut volia aplicar mesures «més restrictives» per frenar contagis

Està previst que la campanya de vacunació comenci el 27 de desembre

Alba Vergés acompanyada de metges mentre visita l'Hospital Vall d'Hebron
La consellera de Salut ha explicat que des del departament havien aconsellat mesures més restrictives | Europa Press

Davant l'augment de contagis del coronavirus que s'ha produït durant els darrers dies i tenint en compte que els marcadors actuals no són els que s'esperaven tenir a les portes de Nadal, el Govern de Catalunya ha anunciat aquest divendres matí noves mesures restrictives. Aquestes entraran en vigor el pròxim dilluns i afectaran de ple les vacances de Nadal.

En relació amb les restriccions anunciades, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha afirmat aquest divendres que el Departament havia aconsellat mesures «més restrictives» que les que finalment ha anunciat el Govern.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

«El punt de vista sanitari és molt clar, però els debats es porten en el marc del Govern, que ha de contemplar l'equilibri entre l'emergència sanitària, l'econòmica, la social i l'emocional», ha justificat. No obstant això, la consellera defensa que estan «en la línia d'haver actuat anticipadament» i, a més, ha defensat que l'executiu català «ha pres de les mesures més dures de tot l'estat i en aquesta línia sempre hem actuat, quan toca, prenem decisions que és el que hem de fer com a Govern».

Catalunya començarà la campanya de vacunació el 27 de desembre

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha dit aquest divendres que «en principi» Catalunya començarà la campanya de vacunació contra la pandèmia de coronavirus el 27 de desembre com la resta de l'Estat sempre que arribin les dosis a temps. En roda de premsa des de l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona, la consellera ha reivindicat que el sistema sanitari català està «a punt i preparat» per a començar la campanya quan arribin les primeres vacunes. 

En ser preguntada per les noves restriccions que ha anunciat l'Executiu català aquest divendres davant el repunt dels indicadors epidemiològics, Vergés ha reconegut que des del departament van aconsellar mesures «més restrictives». No obstant això, ha matisat que el punt de vista de les mesures és del conjunt del Govern, que «ha de contemplar» l'equilibri entre l'emergència sanitària de la pandèmia però també les emergències social, econòmica i emocional.


Sobre les queixes del sector de la restauració per les noves mesures, Vergés ha defensat que l'Executiu està «de la mà amb els sectors afectats» i ha assegurat que intentaran donar resposta a les seves necessitats amb les ajudes. La consellera, davant la pregunta de si les excepcions poden inutilitzar les restriccions, sobretot les de mobilitat, ha argumentat que «les normes no han de ser inútils, han d'ajudar a la societat», a qui ha demanat col·laboració amb les mesures anunciades.

Així, ha advocat perquè les mesures i «l'ajuda de tots» puguin fer que la tendència creixent dels indicadors epidemiològics es rebaixi i, d'aquesta manera, que Catalunya es posi en una situació en la qual no tingui una tendència creixent exponencial.


Comentaris

envia el comentari