Catalunya Diari

Salut obre aquest dimecres el calendari per vacunar en bloc les persones entre 16 i 29 anys

S'eliminen les franges per poder immunitzar més ràpid els joves, que estan protagonitzant un important repunt de casos

El Departament de Salut ha decidit obrir la vacunació en bloc entre els 16 i els 29 anys a partir d'aquest mateix dimecres. S'eliminen, per tant, les franges d'edat amb l'objectiu d'immunitzar més ràpid els joves, que estan protagonitzant un important repunt de casos.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ja va apuntar dilluns que seria «lògic» obrir en massa per als menors de 30 anys. El Departament de Salut ha declarat 3.410 nous casos de covid-19 confirmats per PCR o TA en les darreres 24 hores. L'índex de positivitat és del 6,19% i la mitjana d'edat dels contagiats és de 28 anys. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha apuntat que, amb dades consolidades, estimen que hi haurà 5.000 positius només de dimarts. 

Una noia és vacuna al obrir la seva franja de vacunació a Lleida. Imatge del 30 de juny de 2021.
Una noia es vacuna a l'obrir la seva franja de vacunació a Lleida. | LleidaDiari.cat

Una assignació de cites desendreçada

Argimon ha explicat que han pres aquesta decisió per acabar així amb el debat, tot i que la vacunació i l'assignació de cites no serà tan endreçada com quan es feia per franges. En aquest sentit, ha demanat paciència perquè els propers set dies ja estan plens i ara serà molta més gent la que voldrà demanar cita a la vegada. Al final de la roda de premsa hi havia 100.000 persones fent cua virtual.Per tot plegat, el conseller ha demanat «un esforç més, responsabilitat i autoregulació». «No vull estigmatitzar el jovent, que prou ha patit i pateix la pandèmia. Tothom està tenint una conducta més que responsable, però ara cal vacunar i vacunar més, mantenir la política de 'vacuna que arriba, vacuna que va al braç',» ha dit el màxim responsable de Salut abans d'emfatitzar que «les vacunes funcionen», com ho demostra el fet que la immensa majoria de persones que ara ingressen no estan vacunades.

Actualització sobre brots de COVID en estudiants 

L'Agència de Salut Pública de Catalunya i l'Agència de Salut Pública de Barcelona continuen estudiant els brots relacionats amb viatges de final de curs a l'illa de Mallorca entre l'11 i el 20 de juny amb joves estudiants diagnosticats de SARS-CoV-2. En total s'han identificat 238 casos positius.

Sobre els brots relacionats amb viatges a Menorca, hi ha un total de 311 joves diagnosticats de SARS-CoV-2 des de l'11 de juny de 2021. S'han confirmat un total de 2.831 contactes estrets durant el viatge a Menorca, dels 311 casos confirmats.

Sobre el brot relacionat amb viatges a Tenerife hi ha 38 casos positius i 317 contactes estrets.

El nombre total de casos i de contactes estrets relacionats posa de manifest l'elevada activitat de seguiment i investigació que han assumit aquests dies els serveis de vigilància. De fet, durant el dia d'ahir es van fer 5.860 primeres trucades a nous contactes detectats (en aquestes converses es recomana l'aïllament, s'hi programa la prova de detecció de la COVID i, si cal, es gestiona la baixa laboral). En total, se'n n'han realitzat 12.164 comptant les primeres trucades i les de seguiment. 


Comentaris

envia el comentari