Catalunya Diari

Salut posa en marxa el certificat covid digital de la UE

El document acredita haver estat vacunat, haver superat la malaltia o tenir un test negatiu

El Departament de Salut ha posat en marxa aquest dimarts a la tarda el certificat covid digital, que facilitarà els desplaçaments per la Unió Europea.

El certificat covid digital de la UE és un document que acredita tres possibles situacions individuals: certificat de vacunació contra la covid-19, certificat de recuperació de la covid-19 i certificat de prova diagnòstica covid-19 negativa (disponible pròximament).

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El Departament de Salut ha efectuat tots els treballs tècnics, logístics i operatius per tal d'emetre aquest certificat abans fins i tot de la seva obligatorietat a tots els països de la Unió Europea, el dia 1 de juliol.

Pla detall d'un passaport sanitari
Salut posa en marxa el certificat covid digital de la UE per facilitar els moviments per Europa | LleidaDiari.cat

Reunions constants dels responsables

En aquest sentit, les reunions entre responsables tècnics del Departament de Salut amb el Ministeri de Sanitat són constants per conèixer les novetats i les especificitats del projecte.

El desplegament d'aquesta eina es troba en aquests moments en fase de proves i progressivament s'hi aniran afegint altres funcionalitats.

Durant els primers dies el certificat estarà accessible en versió digital i s'obtindrà a través del web de La Meva Salut. Aviat estarà també disponible a les aplicacions mòbils i en altres formats.

Malgrat que el llançament del certificat covid digital ja permet usar-lo de forma immediata, cal tenir en compte que està pendent l'aprovació del seu reglament al Diari Oficial de la Unió Europea (DOUE) i de com serà la seva aplicació per part dels estats membres.


Comentaris

envia el comentari