Catalunya Diari

Salut recomanarà tornar a la presencialitat en el lloc de treball

El departament decidirà en les pròximes hores quan obrir la següent franja d'edat per a la vacunació de la covid-19

La secretària general de Salut, Meritxell Masó, ha assenyalat que en les setmanes vinents recomanaran tornar als llocs de treball presencials, en una desescalada del teletreball que ha de ser «esglaonada».

«Si estem tornant a la normalitat, el proper pas immediat ha de ser el retorn a la presencialitat. Totes aquelles persones que estan teletreballant és evident que a curt termini han de normalitzar la vida del treball, igual que es normalitza la vida social i econòmica. No esperarem a setembre», ha afirmat Masó.

Després que la Comissió de Salut Pública, amb Ministeri i comunitats, aprovés aquest dimarts la vacunació dels menors de 40 anys per franges d'edat, el departament decidirà en les hores vinents quan obrirà la següent.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La següent franja d'edat serà la de les persones de 30 a 39 anys i la decisió de quan obrir-la es prendrà entre aquest dimecres i dijous, ha apuntat Masó en roda de premsa. Aquest dijous hi ha prevista la roda de premsa monogràfica sobre vacunació i és allà on es donaran els detalls dels següents passos del calendari de la vacunació de la covid-19.

Una persona fent teletreball
Salut recomanarà en les properes setmanes tornar a la presencialitat en el lloc de treball | Pixabay

Catalunya va votar aquest dimarts a favor d'obrir la vacunació dels grups d'edat que queden

Catalunya va votar aquest dimarts a favor d'obrir la vacunació dels grups d'edat que queden (30-39 anys; 20-29; 12-19) per ordre descendent i de forma solapada si es considera, un cop s'hagi vacunat la majoria de persones de 40 anys.

El 49% de la població de 45 a 49 anys ha rebut la primera dosi i el 13% dels de 40 a 44 anys. La vacunació dels nascuts als anys 70 va començar de forma massiva dilluns de la setmana passada.

Sobre les mascaretes, Masó ha reiterat la posició de Salut, manifestada pel conseller Josep Maria Argimon aquest dilluns. Catalunya aposta per aixecar-ne l'obligatorietat a l'exterior en determinades condicions.

Els responsables de Salut han insistit que es posi aquest punt a la taula del Consell Interterritorial, que reuneix aquest dimecres el Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes. Quan s'aprovi retirar-ne l'obligatorietat, caldrà establir un protocol per regular-ne l'ús, ha apuntat la secretària general del departament.


Comentaris

envia el comentari