Catalunya Diari

Cinc consells per gaudir de salut sexual

Hi ha una sèrie de coses que podem fer per tal de gaudir al màxim de la sexualitat

Cinc consells per gaudir de salut sexual
Cinc consells per gaudir de salut sexual | CatalunyaDiari.cat

La salut sexual és tot allò que fa referència a un estat de benestar físic, emocional, mental i social relacionat amb la sexualitat. Per tant, no només fa referència a l’absència de malaltia sinó també a la possibilitat d’obtenir plaer, o de gaudir d’experiències sexuals segures, lliures i sense violència ni discriminació. La sexualitat és quelcom molt important per la nostra societat, tot i que la seva practica depèn una mica dels factors de cada cultura. Així i tot hi ha moltes consideracions a tenir en compte per tal de poder gaudir de salut sexual.

Consells per millorar la salut sexual

Hi ha una sèrie de coses que podem fer per tal d’assegurar-nos aquesta salut sexual i per gaudir de la sexualitat, te n’indiquem algunes.

  • Fer exercici. L’exercici ajuda a augmentar el desig sexual, ja que potencia el benestar i la satisfacció de les persones i a més ens manté en forma.
  • Segueix una alimentació equilibrada. La dieta és molt important per cuidar la nostra salut, sigui quina sigui. Però també si parlem de la salut sexual.
  • Aprèn a gaudir i a trencar amb els estereotips. Com hem dit, salut sexual no és només absència de malalties, sinó també saber gaudir de la sexualitat. A Diversual aprendràs alguns consells per tal de poder-ho fer.
  • Controla l’estrès. L’estrès és, sens dubte, el pitjor aliat. L’ansietat redueix el nivell de testosterona a la sang i per tant fa que tinguis menys ganes de practicar sexe. Per això, com deia al principi d’aquest article, l’estat emocional i anímic de les persones és fonamental per la salut sexual. Aprèn a realitzar exercicis de control emocional i tècniques per reduir i controlar l’estrès.
  • Utilitza anticonceptius. Tot i que la salut sexual és molt més que l’absència de malalties, és molt important prevenir patologies relacionades amb la sexualitat. Per prevenir-les és imprescindible utilitzar anticonceptius. Aquests ens ajuden a prevenir malalties de transmissió sexual i embarassos no desitjats. Pots preguntar al teu metge de confiança sobre els anticonceptius més idonis per tu.
  • Informat. Parla també amb el teu metge de confiança o la teva infermera de capçalera sobre temes de sexualitat, per estar informat i per poder conèixer bé el teu cos. No estar ben informat pot afectar a la teva salut sexual.
  • Fomenta la comunicació amb la parella. Si pensem en gaudir d’aquesta sexualitat és molt important que fomentem la comunicació amb la parella. Per tal de tenir relacions agradables per nosaltres i evitar practiques que ens fan sentir incomodes és molt important parlar amb l’altre i explicar-li que és allò que ens agrada o allò que ens fa sentir incomodes. La comunicació és fonamental per gaudir d’aquesta llibertat i per assolir el plaer.
  • Fomenta la connexió amb la teva parella. I si el que vols és tenir més moments íntims amb la teva parella per gaudir-los, llavors has de fomentar la connexió amb la parella, tenir més moments d’intimitat, compartir més coses, parlar, improvisar, etc. La connexió i la química entre els dos és molt important, igual que la comunicació.

Comentaris

envia el comentari