Catalunya Diari

Salut sospita d'un o dos casos de la nova subvariant d'òmicron a Catalunya

Cabezas dona per fet que es detectaran contagis en propers dies però no preveu que impliqui canvis en la situació actual

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha informat que sospiten d'«un o dos casos» de la nova subvariant d'òmicron a Catalunya, en espera que es confirmin amb la seqüenciació completa de les mostres analitzades.

En qualsevol cas, Cabezas ha advertit que, després que l'hagin descrita una quarantena de països, si no és aquesta setmana, serà en les properes quan es confirmaran casos de la subvariant, però que no implicaria canvis substancials en la situació actual. La responsable de Salut Pública ha indicat que, segons les informacions disponibles, la nova subvariant té més mutacions que l'òmicron inicial i seria més transmissible, però que ara com ara «no hi ha evidència d'una major severitat" ni un «major escapament a les vacunes».

Home caminant pel carrer amb mascareta
Salut sospita d'un o dos casos de la nova subvariant d'òmicron a Catalunya |

La nova subvariant d'òmicron no té la deleció del gen S

Cabezas ha explicat que la nova subvariant d'òmicron no té la deleció del gen S, de manera que no es pot detectar amb la tècnica Termo Fihser, i necessita la seqüenciació completa per confirmar-se.


Comentaris

envia el comentari