Catalunya Diari

Sanitat reparteix un primer milió de tests ràpids a les comunitats autònomes

El ministeri diu que serveixen per al cribratge en hospitals i residències però alerta que cal complementar-los amb PCR

Pla mitjà del ministre de Sanitat, Salvador Illa, durant la compareixença
El ministeri diu que serveixen per al cribratge en hospitals i residències però alerta que cal complementar-los amb PCR | LleidaDiari.cat

El govern espanyol ha començat a repartir a les comunitats autònomes un milió dels primers tests de diagnòstic ràpid d'anticossos.

Així ho ha anunciat aquest diumenge el ministre de Sanitat, Salvador Illa, que ha dit que les comunitats els rebran entre aquest mateix diumenge i dilluns al matí. Segons Illa els tests s'hauran d'aplicar d'acord amb el protocol establert, que indica que s'han d'utilitzar «com a complement dels tests PCR».

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Un cribratge ràpid en llocs amb una altra prevalença de covid-19

L'estratègia del ministeri de Sanitat és que principalment serveixin per a fer un cribratge ràpid en llocs amb una altra prevalença de covid-19, com és el cas d'hospitals i residències. En tot cas, Illa ha remarcat que els tests de referència continuaran sent les PCR i que els ràpids, com els d'anticossos, seran complementaris.

Això voldrà dir, ha comentat, que si una persona dona negatiu amb un test ràpid caldrà fer també una prova PCR. Ara per ara, Espanya està fent entre 15.000 i 20.000 tests PCR al dia, segons Illa, i s'està treballant per augmentar «de forma considerable» la xifra, «garantint una producció nacional tant de PCR com de tests ràpids».


Comentaris

envia el comentari