Catalunya Diari

El Ministeri de Sanitat aposta per la plataforma TikTok amb l'objectiu de conscienciar la gent jove

La campanya porta com a lema #EstoNoEsUnJuego

Joves amb mascareta en un aeroport
Les xarxes poden resultar de ran ajuda perquè els usuaris més joves prenguin consciència de la situació de la pandèmia | EFE

Si a mitjans d'estiu el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, va apel·lar a l'ajuda dels influencers perquè d'alguna manera ajudessin a conscienciar als joves sobre les mesures d'higiene i seguretat per evitar el contagi per Covid-19, ara ha nascut a les xarxes socials una nova alternativa dirigida al públic adolescent.

Les xarxes poden resultar de gran ajuda perquè els usuaris més joves prenguin consciència de la gravetat que suposa no complir amb la normativa anti Covid-19. Respectar la distància de seguretat, utilitzar la mascareta i tenir una bona higiene de mans han estat els missatges més difosos en aquests mesos de pandèmia. Juntament amb això se suma la no realització de reunions ni festes a qui desenes de joves assisteixen sense cap mena de protecció.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

El Ministeri de Sanitat, present a TikTok

Per aquest motiu, el Ministeri de Sanitat ha volgut sumar-se a la moda de la xarxa social Tik Tok, utilitzada per milions de joves, per arribar a aquesta població. I ho ha fet al mateix temps que llençava la iniciativa #EstoNoEsUnJuego. El departament dirigit per Salvador Illa pretén arribar als més joves,  que aquest estiu s'han convertit en el focus del contagi.

A través d'aquestes iniciatives, Sanitat publicarà continguts de servei públic relacionats amb el coronavirus com per exemple mesures de prevenció, accions de salut pública, recomanacions o informacions rellevants sobre els contagis.

La iniciativa #EstoNoEsUnJuego posa en relleu la importància de les 3M: mascaretes, mans i mantenir la distància de seguretat. Mitjançant la cançó 'Pito, pito, gorgorito...' es pretén conscienciar als joves de la importància de reduir els contactes dels grups tant d'amics com familiars.

«Si no seguim les recomanacions sanitàries posem en perill la nostra vida i la de la resta. Ajuda'ns a complir-les», diu el missatge del Ministeri de Sanitat. Ha estat el mateix Salvador Illa qui ha explicat que, des de l'inici de la pandèmia, es va posar en marxar un feixuc treball en la creació i divulgació de continguts digitals tenint en compte aquelles xarxes socials de major popularitat entre els joves.


Comentaris

envia el comentari