Catalunya Diari

Vergés defensa que sí que cal «baixar la vida social» al Segrià

La consellera de Salut demana que el confinament perimetral «no distregui» de les mesures de distanciament interpersonal

La consellera de Salut, Alba Vergés
La consellera Alba Verges ha comparegut aquest divendres a Lleida | Cedida

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha assegurat que «no és necessari parar-ho tot i aturar l'activitat econòmica» al Segrià, com sí que va passar en l'anterior confinament, però sí que ha remarcat que cal «baixar la vida social». En una entrevista al FAQs just el dia que s'ha decretat el confinament de la comarca del Segrià per un rebrot de coronavirus, Vergés ha volgut posar en valor la importància de les mesures de distanciament i protecció personal, com l'ús de la mascareta i la higiene. «Que una cosa no distregui de l'altra, quan parlem de mobilitat que no ens distregui del 'distància-mascareta-mans", que és el realment important», ha explicat, per afegir després que «la mobilitat important és la de dins» de la comarca.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

  

Vergés també ha argumentat que la situació del Segrià és «diferent» a la del confinament de la Conca d'Òdena perquè, com ha assenyalat, en el cas d'Igualada «no sabien què tenien davant», mentre que al Segrià «és perfectament conegut». A més, ha remarcat que a la comarca lleidatana s'hi ha estat actuant «des de fa dies». En aquest sentit, la consellera ha explicat que en la compareixença del divendres al vespre a Lleida, quan va descartar que es pogués confinar la comarca, ja s'estaven plantejant totes les possibilitats, confinament perimetral inclòs.

Vergés ha apuntat que, tot i això, no ho podien anunciar perquè «fins que no estigués tancat no es podia dir». A més, ha argumentat que si s'hagués fet públic amb moltes hores d'antelació s'hauria pogut produir una situació «d'èxode» i s'haurà incrementat encara més la mobilitat a la zona.

Contacte amb el govern espanyol

La consellera de Salut ha explicat que ha estat en contacte «constant» amb el ministre de Sanitat, Salvador Illa, a qui ha anat informant de la situació a la comarca. Tot i així, Vergés ha recordat que amb la finalització de l'Estat d'alarma «ja no cal ni permís, ni llum verda, ni autorització» per part de l'Estat per ordenar el confinament local. «Li ho he traslladat, però no he esperat el permís, és una decisió presa des d'aquí perquè ens pertoca a nosaltres», ha afirmat.

Vergés també ha apuntat que l'última setmana ha estat parlant cada dia amb la consellera de Sanitat de l'Aragó.

 

Segona onada

La consellera ha explicat que des del Govern es treballa perquè una possible segona onada de contagis sigui «més baixa» que la patida aquest any, però ha dit que es treballa per si «és més important i alta». En aquest sentit, Vergés no ha descartat haver de tornar a viure un confinament com el dels darrers tres mesos, encara que ha assegurat que un dels principals objectius que es treballen és evitar aquesta situació.


Comentaris

envia el comentari