Catalunya Diari

El SEPE donarà 30 dies per retornar els diners dels cobraments «indeguts»

L'administració comença a notificar a les persones que han rebut pagaments de més en la prestació

Cartel en el servicio de prestaciones del ministerio de Trabajo
Imatge d'arxiu del Servei Públic d'Ocupació Estatal.  | España Diario

L'administració espanyola donarà 30 dies a les persones afectades per un ERTO que han cobrat de més per error per retornar els diners ingressats «de forma indeguda». En una nota, el Servei Públic de Treball Estatal (SEPE) diu que està revisant les prestacions i començant a notificar «a les persones beneficiàries de prestacions de pagaments indeguts que es puguin haver originat». Aquestes persones –que han cobrat la prestació quan ja no estaven en ERTO, o que han rebut quantitats més altes del que tocaria- seran notificades i, a partir de llavors, tindran 30 dies hàbils per fer els tràmits per tornar els diners «sense recàrrecs ni interessos si es fa en el termini corresponent».
 
 

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

 
 
Mentrestant, encara hi ha casos de persones en ERTO que no han cobrat els diners que els corresponien, ja sigui pel nombre de fills o per errors en la xifra que se'ls ha pagat. Fins i tot hi ha casos, molt menors, en què no s'ha vist ni un euro.
 
 
Fonts del SEPE van assegurar a l'ACN que des del mes de juliol estaven treballant per esmenar els errors a la baixa sense una data fixa per corregir-los, i que ja s'estaven pagant complements per fills de forma retroactiva.

Comentaris

envia el comentari