Catalunya Diari

Tornen a aparèixer centenars de boles de plàstic a la platja Llarga de Tarragona

L'Ajuntament ja investiga la seva procedència | Altres platges de la zona també ho han patit abans
tgn
Desenes de boles de plàstic han tornat a aparèixer a la costa tarragonina | TarragonaDigital.com

«La platja està infestada!», alerta el José Monzón des de l'empresa esportiva on treballa, al mig de la platja Llarga de Tarragona. «Una cosa són trossets de plàstic, però mai havíem vist tantes boles com aquestes», se sorprèn. A primera hora del matí d'aquest dilluns, 12 d'agost, centenars de petites boles de plàstic s'han deixat veure per sorpresa a la sorra de la Llarga en una imatge inèdita a la platja tarragonina.

 

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Els serveis de neteja de l'Ajuntament de Tarragona les han detectat i un tractor ha netejat la platja poc després. Tot i que el consistori encara està investigant d'on poden procedir aquests microplàstics, tot fa preveure que les fortes tempestes de la passada nit han remogut la mar i han fet arribar aquestes boles a la sorra. «Són plàstics contaminants perquè mai han de ser en una platja, però en cap cas són tòxics», han aclarit des de la plaça de la Font a TarragonaDigital.com.

 

Les fortes tempestes de la passada nit haurien causat l'arribada massiva de boles de plàstic a la platja Llarga

tgn
No és la primera vegada que arriben a la platja aquests materials | TarragonaDigital.com

El cas és que existeixen precedents de l'arribada d'aquests materials, que tot i no ser tòxics sí que són perjudicials per als animals marins que poden ingerir-les.A principis d'any van arribar de forma sobtada a la platja de la Pineda, i poc després de Sant Joan va ser la platja del Miracle tarragonina qui va patir un episodi similar. En aquella ocasió, i malgrat la predisposició i els compromisos explícits, ni l'Agència Catalana de l'Aigua, ni el Port de Tarragona, ni les empreses químiques ni l'Ajuntament van poder identificar quin podria ser l'origen del vessament d'aquests plàstics.

 

També et pot interessarComentaris

envia el comentari