Catalunya Diari

Nous canvis en la TDT que afectaran prop d'un milió de catalans

L'adaptació de les instal·lacions afectarà només les demarcacions de Girona, Lleida i Tarragona

Televisió
Molts catalans hauran de canviar les freqüències de la seva TDT | Unsplash

El canvi de freqüències de televisió digital terrestre —TDT— a Catalunya començarà aquest dijous. El Segon Dividend Digital no implicarà la desaparició de canals de televisió, sinó que només es desplacen les freqüències. Concretament, l'adaptació afectarà 56.821 edificis, en els quals resideixen 986.982 persones.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

D'aquests, 24.126 blocs i 367.086 ocupants s'ubiquen a Girona, 10.279 edificis i 200.663 residents a Lleida i, la resta, 22.416 habitatges i 419.233 persones són de la demarcació de TarragonaA Barcelona no hi haurà canvis. A partir de dijous, s'iniciarà l'emissió en simultani en les freqüències nova i antiga de 636 municipis, on migraran d'una a tres.

Afectarà a les demarcacions de Tarragona, Lleida i Girona

Lleida, Tarragona i Girona es produirà també el canvi de freqüència d'algunes demarcacions de televisió digital local, que presten servei a diversos municipis. En canvi, en els 311 municipis de Barcelona no hi haurà canvis en cap múltiple digital estatal o autonòmic, ja que es van mudar a aquests canals a la banda de 700 MHz en el Primer Dividend Digital.

El canvi de freqüències no afectarà de la mateixa manera tots els edificis. Les adaptacions s'hauran de fer en els blocs comunitaris de mida mitjana o gran que estiguin equipats amb sistemes monocanals o centraletes programables. Per la seva banda, els habitatges individuals no hauran de fer l'adaptació.

Durant el canvi de freqüències de TDT, amb la finalitat de facilitar la transició i minimitzar l'impacte per a la ciutadania, les cadenes de televisió emetran simultàniament a través de les freqüències nova i antiga abans d'apagar la vella. L'emissió simultània durarà sis mesos en la majoria de municipis i, en els que sigui més ràpida, tres. F auns mesos també s'anunciava un canvi en les sintonitzacions de televisors per poder ser utilitzats en 5G.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari