Catalunya Diari

Tots els centres d’atenció primària tancaran a les vuit del vespre

D’aquesta manera han unificat els horaris perquè els treballadors puguin conciliar la seva vida familiar i laboral

A partir de l'1 de gener, tots els CAPs tancaan a les vuit del vespre
A partir de l'1 de gener, tots els CAPs tancaran a les vuit del vespre | ICS 30 anys

Nou horari d’atenció als CAPs a partir d’aquest 1 de gener. Tots els centres d'atenció primària (CAP) i els serveis d'atenció a la salut sexual i reproductiva (ASSIR) tancaran a les 20.00 hores del vespre perquè els treballadors puguin conciliar la seva vida familiar i laboral, d'acord amb una instrucció del juliol passat que ha entrat en vigor el primer dia del 2019 i la nova mesura es desplegarà de forma progressiva, però haurà d'estar plenament operativa el pròxim 31 de març.

Homogeneïtzar els horaris i millorar les condicions laborals

Actualment, el 73% dels CAPs de Catalunya ja tanquen a aquesta hora, mentre que la resta allarga el seu horari d’atenció al públic fins a les nou. En aquest sentit, el nou horari busca homogeneïtzar els diferents territoris del país i millorar les condicions laborals dels treballadors, així com la conciliació de la seva vida familiar i laboral.

El Departament de Salut ha remarcat en una nota de premsa que el CatSalut vetllarà, a través dels gerents de cada Regió Sanitària, perquè les entitats proveïdores de serveis sanitaris de tot Catalunya s'adeqüin al nou horari, tenint en compte el respecte a l'autonomia de gestió dels centres i garantint, alhora, una atenció sanitària de qualitat i informació actualitzada.

Així s'homogeneïtzaran i milloraran les condicions laborals
Així s'homogeneïtzaran i milloraran les condicions laborals | CatalunyaDiari.cat

Salut promet 100 M d’euros al sistema públic català

Després de la vaga que el sindicat de Metges de Catalunya va convocar el passat 26 de novembre, que va implicar majoritàriament els professionals dels CAPs, el Govern català va actuar i el conseller d’Economia, Pere Aragonés, va anunciar que el departament de Salut invertirà uns 100 milions d’euros per atendre les demandes del sistema públic,.

Aquests diners serviran per millorar les condicions laborals dels professionals i reduir la pressió assistencial, contractant més personal per alleugerir la càrrega actual de treball i poder cobrir les baixes i les vacances, recuperant els complements per objectius i millorant els serveis de guàrdia d’urgències, entre altres mesures. Concretament, 3,2 milions d’euros es destinaran a les urgències dels CAPs i quatre milions més, per facilitar l’autoorganització dels Equips d’Atenció Primària.


Comentaris

envia el comentari