Catalunya Diari

Treball atura tots els ajuts que s'atorguen per ordre de presentació

El Departament busca un format alternatiu, després de la polèmica amb els autònoms

Monedes i bitllets.
Monedes i bitllets. | Europa Press

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de Catalunya ha anunciat que atura tots els ajuts que s'atorguen per ordre de presentació mentre busca un format alternatiu. La Conselleria ha decidit congelar subvencions com les destinades als professionals de la cultura, que s'havien d'entregar a partir de dijous. El Departament liderat per Chakir El Homrani garanteix que els ajuts anunciats es mantindran, però que es treballa «per sumar-hi més recursos», amb l'objectiu que arribin a «més professionals de la cultura». Per això, afegeixen les mateixes fonts, s’està analitzant «quina és la millor opció per fer-les arribar a les persones que els sol·licitin».

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!


Treball, Afers Socials i Famílies afirma que està modificant la convocatòria, entre d'altres, de l'ajut a professionals de la cultura, «perquè no sigui per concurrència no competitiva i amb adjudicació per ordre de presentació», dos dels paràmetres que definien la convocatòria dels ajuts als autònoms. Així mateix, també indica que en els propers dies s'abordarà amb els sectors afectats quina és aquesta nova via perquè els diners puguin arribar a les persones que els necessiten «quan abans millor».

Polèmica amb els autònoms

La decisió anunciada aquest dimecres pel Departament de Treball arriba després de la polèmica per l'atorgament d'uns ajuts similars als treballadors autònoms, en una convocatòria que va fer col·lapsar el sistema informàtic i que no va ser suficient per atendre totes les peticions. El Govern de la Generalitat informava a principis de novembre d'una nova ajuda de fins a 2.000 euros per als treballadors autònoms catalans, emmarcats en una partida pressupostària de 20 milions d'euros, que preveia beneficiar uns 10.000 treballadors per compte propi, un dels sectors més perjudicats per la pandèmia de la Covid-19.

El dia 9 de novembre començava el termini per presentar sol·licituds -l'ajuda s'atorgava per ordre de presentació fins a l'exhauriment de la partida pressupostària-, i minuts després de les nou del matí, la web quedava col·lapsada per l'allau de sol·licituds. És per això, que el Govern de la Generalitat va decidir posposar fins dimarts la tramitació de les ajudes, per reforçar, segons van explicar, la plataforma tecnològica. No obstant, el sistema va tornar a caure dimarts a primeríssima hora, per un nou allau de peticions. Les ajudes van quedar esgotades en poc més de 24 hores.


Comentaris

envia el comentari