Catalunya Diari

Els treballadors en ERTO podran sol·licitar ajudes entre el 5 i el 15 de juliol

Empresa i Treball preveu impulsar un nou Pacte Nacional per la Indústria i aprovar la Llei de Turisme de Catalunya

Els treballadors afectats per un ERTO entre gener i maig d'aquest any podran sol·licitar ajudes entre el 5 i el 15 de juliol, segons ha anunciat el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, a la Comissió d'Empresa i Treball del Parlament. La línia, dotada amb 60 milions d'euros, preveu ajudes d'entre 600 i 700 euros per persona.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El Departament Empresa i Treball vol impulsar un nou Pacte Nacional per la Indústria (PNI) que «actualitzi» la política de reindustrialització de Catalunya entre 2021 i 2027. La conselleria pretén també aprovar la Llei de Turisme de Catalunya on abordar les «debilitats» del model actual i apostar per un turisme de més qualitat i sostenibilitat, tant ambiental com econòmica i social. 

Primer pla del president del Parlament, Roger Torrent
Roger Torrent ha anunciat una nova línia d'ajudes per a les persones a l'ERTO | LleidaDiari.cat

Línia d'ajudes de 60 milions d'euros

La conselleria ha anunciat que aquest dimarts es publicarà al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) l'ordre que permetrà als treballadors afectats per un ERTO entre gener i maig d'enguany accedir a una línia d'ajudes de 60 milions d'euros. El període de sol·licitud estarà comprès entre el 5 i el 15 de juliol, amb un pagament posterior immediat.


Més enllà d'aquestes ajudes, el departament preveu impulsar un nou Pacte Nacional per la Indústria (PNI) durant aquesta legislatura que contempli les actuacions del Govern vinculades a la política industrial. Aquest pacte ha d'identificar una desena «d'actuacions transformadores» amb un pressupost associat. 

El conseller preveu que el pla posi en marxa tres operacions a curt termini. Una capitalització de fons per atraure inversions industrials estratègiques, un decret de reindustrialització per minimitzar les afectacions de deslocalitzacions o tancaments amb l'objectiu d'identificar les possibilitats de reindustrialització i mantenir l'ocupació i finalment, la creació d'una oficina per a la transformació de la mobilitat i l'automocióEn paral·lel, el titular d'Empresa i Treball preveu aprovar una Llei de Turisme de Catalunya per aconseguir que el turisme sigui de més qualitat i més sostenible, tant des d'un punt de vista ambiental, com econòmic i social. Torrent ha fet una crida a «corregir» els punts «febles» del model actual i reduir la temporalitat de l'oferta laboral, igualar els salaris del sector a la mitjana del territori i desconcertar l'oferta turística, entre altres. 


Comentaris

envia el comentari