Catalunya Diari

El TSJC rebutja el nou toc de queda del Govern

El tribunal exposa que el control de les interaccions socials «no és cap criteri sanitari estrictament considerat»

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) rebutja la proposta del Govern d'ampliar el toc de queda a 62 municipis i, per tant, es manté la mesura en 19 poblacions.

El TSJC considera que darrere la resolució del Govern hi ha la idea que «el manteniment de la seguretat i l'ordre públic és finalitat del toc de queda» en els municipis més grans i «en especial, limitar les interaccions socials i el fenomen del 'botellón''».

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Pla tancat de gent en un carrer de Gràcia en la primer divendres sense toc de queda
El TSJC rebutja el nou toc de queda del Govern i manté el confinament nocturn només per a 19 municipis | LleidaDiari.cat

Les interaccions socials no és cap criteri sanitari estrictament considerat

El tribunal recull que el control de les interaccions socials «no és cap criteri sanitari estrictament considerat». A més, destaca que alguns municipis ara ja han baixat dels 125 casos per 100.000 habitants en els darrers 7 dies, de manera que «resultaria encara més innecessari i desproporcionat», argumenta.

Mobilitat nocturna no essencial

El Govern havia demanat el confinament nocturn també per als municipis de més de 20.000 habitants amb una incidència acumulada en els darrers 7 dies (IA7) superior a 125 casos per 100.000 habitants, després que el TSJC només l'autoritzés per als de 5.000 habitants amb una IA7 igual o superior a 250 casos, aquests 19 on actualment hi ha restringida la mobilitat nocturna no essencial.


Comentaris

envia el comentari