Catalunya Diari

El CNI detecta «vulnerabilitats» a l'aplicació de mòbil de Tsunami Democràtic

Estan més a prop d'esbrinar qui està al capdavant i com ho controla tot

TS
Imatge d'arxiu d'una acció de Tsunami Democràtic. | ACN

El CNI ha detectat «vulnerabilitats» a l'aplicació de mòbil de Tsunami Democràtic. Gràcies a això, volen poder esbrinar qui està al capdavant d'aquesta plataforma i com ho controla tot, a més d'aconseguir desactivar-la. Avançar-se als seus moviments és un dels objectius principals de les Forces de Seguretat de l'Estat, ja que se'ls investiga per delictes de terrorisme.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

El sistema de connexió amb el que s'ha creat l'app dificulta trobar l'origen

A la investigació s'ha comptat amb el Centre de Criptologia Nacional (CCN-CERT), experts en l'àmbit digital. Javier Candau, subdirector general adjunt del CCN-CERT, i Pablo López, cap de l'Àrea de Normativa i Serveis de Ciberseguretat del centre, han parlat sobre aquestes «vulnerabilitats» a l'acte de presentació de les XIII Jornades sobre Ciberseguretat organitzades pel CNI. A més, han explicat que Tsunami està creat dins d'un sistema de connexió entre dos punts per a aconseguir una xarxa molt més amplia, el que dificulta molt trobar l'origen de la comunicació.

Asseguren que aquestes esquerdes han estat traslladades a les Forces de Seguretat de l'Estat perquè ells són qui s'encarreguen de fer les peticions judicials i poden sol·licitar el tancament de l'aplicació, com es va fer anteriorment amb la pàgina web de la plataforma.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari