Catalunya Diari

Després de 10 anys fent història, Txarango diu adeu als escenaris

El grup diu adeu amb una nou disc i la seva última gira

Txarango en una imatge promocional de la seva gira de comiat el 16 de desembre del 2019
Txarango anuncia que abandona els escenaris | Txarango

Txarango posa punt final a més de 10 anys als escenaris. Així ho ha anunciat el grup del Ripollès juntament amb la sortida del seu nou disc, la pròxima primavera, i l'inici d'una gira a l'estiu que acabarà el febrer del 2021. Sota el nom 'El gran circ' Txarango s'acomiadarà amb una especial gira on celebrarà els seus concerts sota una carpa de circ amb un espai itinerant «propi i transformador», basat en l'economia social i solidària. El grup protagonitzarà una trentena de concerts per Catalunya, les Illes i el País Valencià.

Els ripollencs iniciaven el seu viatge l'hivern del 2010, un recorregut que els ha portat a convertir-se en un dels grups catalans amb més èxit i que acumula més seguidors. Amb el seu disc de presentació, 'Benvinguts al llarg viatge', van guanyar nombrosos premis. El 2014 publicaven 'Som riu' i van crear el festival Clownia, que ja ha celebrat sis edicions, i el 2017 tornaven amb 'El Cor de la Terra'.

«El final del viatge»

El grup ha anunciat que ha arribat el moment de «tancar el viatge» i ho vol fer celebrant la dècada que porta «recorrent el món i posant tota l'energia de les seves vides en aquest projecte». La gira de comiat presentarà un espectacle «únic» que sumarà música i arts escèniques. Un viatge que el grup vol tancar fent realitat un somni que els acompanya «des que va néixer Txarango»: celebrar els concerts sota la carpa del seu propi circ. 

El recinte està format per un espai a l'aire lliure amb música, exposicions, parades de menjar i beure i zones de relax, que tenen l'objectiu de convertir el circ en un petit festival ambulant. A més, s'impulsarà un sistema de venda d'entrades cooperatiu i ètic que permetrà destinar les «despeses de gestió» a projectes socials. També es vol que sigui una gira amb zero residus de plàstic i sense lavabos químics.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari