Catalunya Diari

Brussel·les proposa un 'moneder digital' per guardar documents oficials i fer tràmits arreu de la UE

Permetrà tenir digitalment el carnet d'identitat, receptes mèdiques o fer pagaments

La Comissió Europea proposa un 'moneder digital' en què els ciutadans podran guardar documentació com el carnet d'identitat, de conduir o receptes mèdiques, fer pagaments i administrar contrasenyes, entre d'altres.

Segons el plantejament de Brussel·les, es tracta d'una aplicació que interactua amb els sistemes ja existents desenvolupats per alguns estats membre i vàlida arreu del bloc comunitari. La podran utilitzar, en cas que ho vulguin, tots els residents i empreses a la Unió Europea.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La proposta de l'executiu comunitari planteja que l'anomenada Identitat Digital Europea pugui ser «àmpliament utilitzada» per identificar els usuaris o per donar algunes dades personals per accedir a serveis digitals públics i privats arreu del bloc comunitari.

Pla general de la vicepresidenta de la Comissió Europea, Margrethe Vestageri el comissari de Mercat Interior, Thierry Breton
Brussel·les proposa un 'moneder digital' per guardar documents oficials i fer tràmits arreu de la UE | LleidaDiari.cat

Els usuaris tindran «el control de les seves dades»

Tanmateix, la proposta remarca que els usuaris tindran «el control de les seves dades" perquè podran decidir quines comparteixen amb tercers. «Els ciutadans tindran en tot moment ple control de les dades que comparteixen», subratlla el document.

«La Identitat Digital Europea permetrà fer a qualsevol estat membre el que fem al nostre país sense cap cost addicional i menys obstacles, sigui llogar un pis o obrir un compte bancari des de fora del nostre país, i fer-ho de manera que sigui segur i transparent», ha dit la vicepresidenta de la Comissió Europea Margrethe Vestager en la presentació de la proposta.


Comentaris

envia el comentari