Catalunya Diari

La UGT denuncia que les dones ja treballen gratis fins a finals d'any

El sindicat posa en marxa la campanya #JoTreballoGratis per conscienciar sobre la bretxa salarial

La UGT torna a posar en marxa la campanya #JoTreballoGratis per denunciar que, a conseqüència de la bretxa salarial, enguany a l'Estat espanyol les dones treballarem de franc des de demà, 18 de novembre, fins al 31 de desembre.

Amb aquesta campanya la UGT pretén conscienciar, en primer lloc, totes les treballadores i treballadors sobre aquesta discriminació per raó de sexe, que té una repercussió severa en els salaris de les dones i que s'accentua encara més després de la jubilació, provocant que un elevat percentatge de dones -que han tingut una ocupació al llarg de tota la seva vida- tinguin pensions més baixes i passin a estar en risc de pobresa.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Així mateix, la pandèmia ha donat visibilitat a sectors fortament feminitzats que han estat al capdavant de la crisi sanitària amb salaris baixos i condicions de treball més precàries que les dels companys homes.

Cartell de la campanya de la UGT contra la bretxa salarial
La UGT denuncia que les dones ja treballen gratis fins a finals d'any | LleidaDiari.cat

La bretxa salarial (en salari/hora) és del 14,1% a la UE i de l'11,95% a Espanya

Segons la font Eurostat, amb dades de 2019, la bretxa salarial (en salari/hora) és del 14,1% a la UE i de l'11,95% a Espanya. Fent valer aquestes dades, des de la UGT denunciem que enguany a l'Estat les dones començarem a treballar gratis a partir de demà, 18 de novembre, i fins al 31 de desembre. Són 43 dies que les dones treballem de més que els homes si poguéssim optar a obtenir els mateixos guanys que ells. I, per tant, 43 dies menys de cotitzacions a la Seguretat Social.

Tot i que fa 45 anys que existeix legislació europea en matèria d'igualtat salarial entre homes i dones, al ritme de progrés actual, a la Unió Europea no s'assolarà la bretxa salarial fins al 2104, al segle vinent. I no s'aconseguirà mai en alguns estats membres.

Per conèixer més a fons la bretxa salarial a Catalunya us recordem l'informe 'Bretxa i desigualtats salarials de gènere a Catalunya 2021' elaborat per la UGT de Catalunya al mes de febrer. Per poder combatre la bretxa salarial a les empreses disposen de la Guia per a l'aplicació de la igualtat retributiva entre dones i homes elaborada en el Consell de Relacions Laborals de Catalunya.


Comentaris

envia el comentari