Catalunya Diari

La URV allarga la preinscripció de màsters fins al 31 d'agost

4 dels màsters als quals encara es pot fer la preinscripció es poden cursar en línia o de forma semipresencial

Imatge d'uns estudiants de la URV
La URV allarga el període de preinscripció per a 18 màsters fins al 31 d’agost | LleidaDiari.cat

La crisi generada per la pandèmia, que pot dificultar l'accés al mercat de treball, i l'exigència d'especialització al lloc de feina expliquen l'increment de la preinscripció als màsters de la Universitat Rovira i Virgli de Tarragona en més de 200 persones respecte del curs passat.

Tot i que el període inicial de preinscripció ja ha finalitzat, encara és possible tenir plaça en 18 màsters oficials. Per això s'ha allargat el termini fins al 31 d'agost.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Les mesures adoptades per la URV

La URV ha adoptat mesures per facilitar el seguiment dels estudis, com ara cursar un màster a temps parcial per conciliar estudis, feina i vida personal i familiar, i adaptar la docència a la distància. 4 dels màsters als quals encara es pot fer la preinscripció es poden cursar en línia o de forma semipresencial: Sistemes i Tecnologies de Conversió d'Energia; Traducció Professional Anglès-Espanyol; Antropologia Urbana, Migracions i Intervenció Social, i Innovació en la Intervenció Social i Educativa, a més de Dret Ambiental, que és totalment virtual.

Però per respondre a la incertesa generada per la Covid-19, més màsters han adaptat la docència del primer semestre del curs 2020-21 al model en línia. Els que encara ofereixen places són aquests 5: Begudes Fermentades; Gestió de Destinacions Turístiques; Comunicació Estratègica; Planificació, Governança i Lideratge Territorial, i Síntesi, Catàlisi i Disseny Molecular, que es pot fer el primer quadrimestre presencial o en línia i el segon, presencial.

Una immersió en diferents àmbits

«Hem fet una immersió tant en tecnologia com en metodologia per a l'ensenyament i l'aprenentatge, i això ha vingut per quedar-se», explica el vicerector de Programació Acadèmica, Docència i Professorat, Domènec Puig. No es tracta d'una conversió de la Universitat a la distància a llarg termini, «sinó d'aprofitar el millor de cada escenari: del presencial, les instal·lacions i les activitats en grup, i del virtual, la flexibilització del programa formatiu». És per això que el professorat de la URV s'ha format durant aquests mesos en noves eines tecnològiques i metodologies d'ensenyament i aprenentatge.

Fins al 31 d'agost també es pot fer la preinscripció a 8 màsters presencials: Genètica, física i química forense; Direcció d'empreses; Tecnologies del vehicle elèctric; Envelliment i salut; Nanociència, materials i processos: tecnologia química de frontera; Recerca avançada en estudis humanístics; Emprenedoria i innovació; Condicionants genètics, nutricionals i ambientals de creixement i desenvolupament.

El benefici dels màsters presencials

Els màsters presencials, de fet, també es beneficiaran dels efectes positius del nou escenari, que pot conduir a una major internacionalització dels estudis: «La tecnologia de les aules permetrà fer docència alhora presencial i online», avança Puig, de manera que els estudiants podran tenir experiències d'intercanvi formatiu amb altres universitats sense moure's del campus o de casa. La informació completa es pot trobar al web de màsters.


Comentaris

envia el comentari