Catalunya Diari

La vacuna de CureVac només demostra una efectivitat del 47% en els assajos clínics

La UE ja ha comprat per avançat 225 milions de dosis a aquesta farmacèutica alemanya

La UE ja ha comprat per avançat 225 milions de dosis de la vacuna de CureVac, una farmacèutica alemanya, per poder ampliar la campanya de vacunació al continent i repartir-lo a països subdesenvolupats que no tenen els mateixos recursos, tot i que l'Àgència Europea de Medicaments, que està avaluant aquesta vacuna, acostuma a validar les que tenen almenys un 50% d'efectivitat. 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La vacuna de CureVac ha demostrat una efectivitat de només un 47% en els assajos clínics realitzats amb unes 40.000 persones. El conseller delegat de Curevac Franz-Werner Haas ha afirmat que «Tot i que esperàvem un resultat provisional millor, demostrar una alta eficàcia amb aquesta àmplia diversitat de variants sense precedents és tot un repte. A mesura que avancem cap a l'anàlisi final (...), l'eficàcia global de la vacuna pot canviar».

Una sanitària sosté una dosi de la vacuna de Pfizer abans d'administrar-la a un pacient
La vacuna de la farmacèutica Alemanya CureVac només té un 47% d'efectivitat  | Europa Press

Els ciutadans d'entre 35 i 39 anys ja poden demanar hora per a vacunar-se
El Departament de Salut obre el calendari de cites i totes aquelles persones d'entre 35 i 39 anys ja poden demanar data i hora per poder-se vacunar contra la Covid-19. Així ho ha anunciat el conseller de Salut Josep Maria Argimon a Alcarràs, acompanyat de la secretària de Salut Pública Carmen Cabezas, qui ha destacat que «s'ha obert perquè les vacunes estiguin on han d'estar, al braç de les persones».

La Comissió de Salut Pública ha aprovat aquesta setmana que es puguin solapar les franges d'edat de 30-39, 20-29 i 12-19 durant la vacunació, atesa la disponibilitat més gran de vacunes durant les pròximes setmanes, la situació epidemiològica actual i per una qüestió organitzativa, però sempre mantenint l'ordre d'edat descendent.

Pel que fa al risc de rebrot per la Covid-19 a la demarcació de Lleida, l'Alt Pirineu i l'Aran, tot i que el conseller de Salut ha anunciat que «les dades van millorant a poc a poc i la incidència va disminuint, tot i així, hem d'anar normalitzant la vida, però no ha acabat» les dades milloren poc a poc. A la demarcació de Lleida, el risc de rebrot per la Covid-19 baixa dos punts, fins a 49, tot i que segueix per sobre del registre de la setmana anterior, que era de 47. La velocitat de propagació també baixa de 1,07 a 1,03, tot i que la setmana del 31 de maig al 7 de juny era de 0,85. En canvi, a l'Alt Pirineu i Aran el risc de rebrot puja 11 punts, fins a 34, mentre que la setmana anterior era de 54. D'altra banda, la velocitat de propagació puja 18 centèsimes, és a dir, fins a 0,89.


Comentaris

envia el comentari