Catalunya Diari

La vacuna d'Oxford és segura i efectiva en majors de 60 anys sans

Els adults grans tolerarien millor la vacuna que els joves, apunta la investigació feta amb una mostra de 560 persones

Vials amb una etiqueta adhesiva, 'COVID-19 / vacuna contra el coronavirus / només injecció' i una xeringa mèdica davant del logotip
La vacuna d'Oxford és segura i efectiva en majors de 60 anys sans, segons els resultats preliminars d'un estudi | LleidaDiari.cat

La vacuna d'Oxford-AstraZeneca és segura i efectiva en majors de 60 anys sans, segons els resultats preliminars d'un estudi publicat a la revista The Lancet. Un grup de científics, en col·laboració amb AstraZeneca, ha analitzat la reacció i protecció de la vacuna d'Oxford a partir d'una mostra de 560 participants en els assajos clínics en fase 2, és a dir, amb persones sanes.

A partir d'aquesta anàlisi, els investigadors han conclòs que la vacuna és «segura» i genera immunitat en tots els grups d'edat. A més, asseguren que els majors de 60 anys toleren millor la vacuna que els adults joves.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Entre els efectes secundaris detectats destaquen fatiga, maldecap, dècimes de febre i dolor muscular

Entre els efectes secundaris detectats destaquen fatiga, maldecap, dècimes de febre i dolor muscular. Entre els 560 participants que ha analitzat la investigació només s'ha detectat un sol cas que presenti «una reacció adversa sistèmica».

La vacuna d'Oxford-AstraZeneca va entrar a la fase 3 dels assajos a l'estiu, quan es va començar a provar a gran escala en milers de persones, tant sanes com de risc. La universitat britànica i la farmacèutica confien presentar en les pròximes setmanes els resultats preliminars d'aquesta fase crucial per demostrar que la vacuna és efectiva i segura.

L'Agència Europea del Medicament (l'EMA, per les seves sigles en anglès) ja ha començat a estudiar els resultats obtinguts dels primers assajos clínics per accelerar el procediment de revisió. Un cop Astrazeneca demani l'autorització per comercialitzar la vacuna, l'EMA podrà valorar tots els assajos i determinar si és segura o no.


Comentaris

envia el comentari