Catalunya Diari

La Vall d'Hebron estrena un nou espai de radiologia pediàtrica que incorpora vídeo i so

L’objectiu és reduir l’angoixa que pateixen els infants i la radiació ionitzant a la que s’exposen durant les proves

L'hospital de la Vall d'Hebron, a Barcelona, ha estrenat un nou espai de radiologia pediàtrica que incorpora vídeos i música per fer les proves més relaxants pels joves pacients.

Segons el director clínic de Diagnosi per la Imatge a càrrec de la nova unitat, el doctor Manuel Escobar, aquesta sala té un doble benefici: «la satisfacció del pacient, que pateix menys angoixa; i reduir al mínim la radiació ionitzant que fem servir a les proves».

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Això s'aconsegueix gràcies al fet que la distracció dels vídeos i la música «fa que els nens mantinguin molt més quiets i fixats en els dibuixos, sobretot si són petits, i això permet que no s'hagin de repetir les proves», assegura el doctor.

Pla general d'una professional sanitària preparant a un pacient per una prova radiològica a la nova unitat de radiologia pediàtrica
La Vall d'Hebron estrena un nou espai de radiologia pediàtrica que incorpora vídeo i so | LleidaDiari.cat

 

No només es vol aplicar a les unitats de pediatria

Tot i això, aquest nou sistema no només es vol aplicar a les unitats de pediatria. El doctor Escobar assegura la missió de fer més agradables i accessibles els entorns hospitalaris, la «humanització» dels hospitals, s'està aplicant a tots els espais i unitats.

«Estem seguint aquesta filosofia en totes les remodelacions o les creacions de nous espais a la Vall d'Hebron», assegura. «És una línia que arreu del món s'està treballant i nosaltres en volem ser capdavanters en aquest sentit», conclou.

En general, l'objectiu final d'aquesta nova filosofia és que els pacients «s'enduguin un record bo; que anar a un hospital deixi de ser una experiència potencialment negativa per passar a ser una experiència molt positiva», explica el doctor Escobar.

 

Els canvis en la visita

En Pol és un jove que aquest dimecres ha tingut la seva primera visita en la remodelada sala de radiologia de l'hospital. Reconeix que a vegades, si està nerviós, «es comença a moure, o li costa aguantar la respiració correctament quan li demanen». Considera que les imatges i els sons de la nova sala són «petits detalls que realment poden marcar la diferència».

Durant la prova radiològica, en Pol ha estat rodejat de dibuixos animats amb una gran pantalla al sostre i a ambdós laterals de la sala. Les seqüències que apareixen es podien controlar des d'un monitor dins la mateixa habitació, així com la llum i la música.


Comentaris

envia el comentari