Una nadala amb molta polèmica divideix Catalunya

No totes les felicitacions de Nadal agraden a tothom. De fet, hi ha algunes que desagraden fortament a un sector de la població.

 

Concretament, aquest és el sentiment que ha provocat en gran part dels ciutadans la felicitació de Nadal que ha creat el temple barceloní de la Sagrada Família. Tot i que el vídeo es va publicar a les xarxes socials a principis del mes de desembre, el cert és que aquests darrers dies la polèmica només ha fet que augmentar.

 

 

El tuit de C's que encén les xarxes contra el temple

La raó de les desavinences ha estat la utilització de fins a sis idiomes per a felicitar les festes. Ara bé, cap d'aquestes llengües és el castellà. Sí que ho fan en català, l'alemany, l'anglès, l'àrab i la llengua de signes. En aquest punt, cal destacar que sí que s'utilitza el castellà en les lletres escrites que apareixen en el vídeo.

 

Aquesta decisió ha encès les xarxes i, personatges del panorama polític com Jordi Cañas, eurodiputat de C's, han criticat l'elecció d'idiomes en la felicitació de Nadal d'aquest conegudíssim temple religiós de Barcelona. «La Sagrada Família no felicita el Nadal en espanyol. És la seva particular visió de l'esperit nadalenc i els seus valors de respecte, concòrdia i amor. En fi, res nou però sempre igual d'ofensiu i obscè», denuncia Cañas al seu perfil de Twitter.

 

Més missatges contra el vídeo de la Sagrada Família

D'igual forma, són diverses les persones que han volgut respondre al vídeo en la mateixa pàgina de la Sagrada Família, i ho han fet amb frases com: «En el vostre vídeo oficial no apareix l'espanyol, vergonya hauria de fer-vos, quin fàstic que doneu. Els espanyols hauríem de deixar de visitar una regió manipulada per dos milions de miserables, la desgràcia és que jo vaig visitar el temple, però mai més».

 

No hi ha dubte que, per a moltes persones, la felicitació ha quedat lluny d'inspirar un clima de pau i amor. Però aquesta no ha estat l'única felicitació de Nadal que ha fet esclatar en ira als ciutadans. De fet, el director general de la Policia Nacional, Francisco Pardo Piqueras, ha felicitat el Nadal amb una postal a la portada de la qual es reprodueix una fotografia que mostra una escena de l'afecte dels ciutadans que es van acostar a la Prefectura Superior de Barcelona després dels incidents que van protagonitzar grups independentistes disconformes amb la sentència del Tribunal Superior que condemnava els líders del procés.

 

Un dels punts de més virulència en les protestes contra la sentència del Suprem

La fotografia mostra una nena d'esquena que abraça una agent de la Policia Nacional després d'entregar-li un ram de flors. De fons es veu un altre policia vestit d'uniforme que somriu i diversos dels ciutadans que es van acostar a la Prefectura de la Via Laietana, un dels punts de més virulència en les protestes contra la sentència del Suprem i edifici que els partits independentistes volen tancar per convertir-lo en un museu de la repressió franquista.

 

La postal nadalenca que signa Francisco Pardo Piqueras inclou un text entre cometes amb l'article 104.1 de la Constitució Espanyola del 1978: «Les forces i cossos de seguretat, sota la dependència del Govern espanyol, tindran com a missió protegir el lliure exercici dels drets i llibertats i garantir la seguretat ciutadana». Agradarà a tothom aquesta forma de felicitar les festes? De ben segur que no.

 

També et poden interessar…