Catalunya Diari

Detecten 233 casos alarmants de xarampió enguany a l'Estat

Tot i que no s'ha registrat cap cas de rubèola, el xarampió és una malaltia molt perillosa per a adults joves, ja que comporta moltes complicacions en el seu tractament

El virus del xarampió
Sanitat ha registrat més de 200 casos de xarampió, que suposa un risc elevat per a adults joves | Cedida

El ministeri de Sanitat ha registrat 233 casos de xarampió entre l'1 de gener i el 21 de juliol d'enguany. Tots són casos importants o secundaris a aquests i la transmissió s'ha pogut interrompre amb facilitat. Enguany no s'ha detectat cap cas de rubèola, una infecció que es va eliminar el 2015. Per aquest motiu, l'OMS ha confirmat l'estat espanyol com un país «lliure de transmissió endèmica» d'aquests virus. Segons la ministra, María Luisa Carcedo, és un «èxit» del sistema nacional de salut gràcies a la implicació dels professionals i les comunitats autònomes que mantenen «altes cobertures» de vacunació.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

L'OMS requereix un sistema de vigilància d'aquestes malalties

El xarampió i la rubèola són malalties de la infància, altament contagioses i causants de mortalitat i importants complicacions especialment en adults joves. La rubèola, a més a més, és particularment greu en dones embarassades perquè pot provocar greus malformacions congènites. L'OMS, per verificar l'estat d'eliminació del xarampió i la rubèola, requereix que el país tingui un sistema de vigilànciademostri que durant tres anys consecutius no hi ha hagut transmissió endèmica. 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari