Catalunya Diari

La xifra d'usuaris amb Covid-19 creix a les residències de gent gran catalanes en els darrers set dies

L'increment registrat en una setmana és del 52%

Les residències de Catalunya registren 70 usuaris amb covid confirmat, segons el Departament de Drets Socials. La setmana passada n'hi havia 46 i, en conseqüència, l'increment és del 52%. En total, són 25 els centres residencials de serveis socials amb algun cas actiu, una desena més. En concret, 17 residències de gent gran, sis de persones amb discapacitat i dos centres del grup d'altres tipus de recursos assistencials, com centres d'infància o per a persones amb risc d'exclusió. Al llarg de la darrera setmana, del 14 al 20 de novembre, hi ha hagut dues defuncions per covid-19, mentre que s'han produït 16 ingressos hospitalaris de residents. Pel que fa als treballadors, 113 han donat positiu els últims 14 dies i no n'hi ha cap d'ingressat.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Segons la tipologia del centre, a les residències de gent gran, hi ha 49 casos actius entre els usuaris en 17 residències i 84 professionals afectats. Als centres per a persones amb discapacitat, hi ha 11 casos actius de covid-19 entre els residents, i 19 professionals afectats. Als centres residencials de persones amb problemàtica social derivada de salut mental, no hi ha casos actius entre els residents, però hi ha tres professionals afectats.

Imatge d'arxiu de les mans d'una persona gran
Increment preocupant de positius | tarragonadigital

D'altra banda, el Drets Socials ha informat que el 97,2% de les persones que viuen en centres residencials estan vacunades amb la primera dosi, i el 96,8% tenen la pauta completa. En el cas concret de les residències de gent gran, el 91,9% dels residents ha rebut la dosi de reforç. Pel que fa als treballadors, el 92,1% ha rebut la primera dosi i el 91,4%, la pauta completa.

La darrera setmana, del 14 al 20 de novembre, s’han fet 4.552 proves PCR i 627 tests d’antígens a residents. D'aquestes, un 2,12% han resultat positives. Als professionals se’ls han fet 12.376 PCR i 664 tests d’antígens, amb un percentatge de positivitat del 0,7%. En data de 24 de novembre, del total de 1.024 residències de gent gran de Catalunya, n'hi ha 17 que estan en color vermell, és a dir, amb casos actius de covid, aparició de nous casos i brots en investigació. Per contra, 964 es troben sense cap cas.


Comentaris

envia el comentari