Catalunya Diari

Cinc detinguts en l'atac d'un grup d'extrema dreta contra un casal de Nou Barris

La Guàrdia Urbana i els Mossos van detenir cinc dels assaltants i també un dels membres del casal Tres Voltes Rebel

Unes 300 persones es van concentrar a la plaça d'Eivissa d'Horta aquest dimarts, 24 de juliol, a la tarda per condemnar els atacs que diversos llocs d'aquest barri de Barcelona van rebre la nit de dilluns per part de desconeguts que van fer pintades amb continguts d'extrema dreta. La manifestació va arrencar i es va dirigir, sense incidents, fins al Casal Popular Tres Voltes Rebel, al passeig d'Urrutia, a Nou Barris.

Deu persones ataquen el casal

Quan ja s'havia desconvocat la manifestació i quedaven alguns dels assistents al Casal, i segons han explicat alguns testimonis a CatalunyaDiari.cat, un grup d'unes deu persones, amb estètica neonazi i alguns sense samarreta i amb tatuatges amb la creu gammada es van voler acostar fins al casal popular. Tot i que en un primer moment un grup d'agents de la Guàrdia Urbana va poder fer una línia policial, aquests la van poder superar i es van acostar fins al casal. Es van fer llançaments de maons i també de cadires metàl·liques que s'havien agafat d'un bar proper.

Un dels assaltants denunciats pel CP 3 Voltes Rebel.
Un dels assaltants denunciats pel CP 3 Voltes Rebel. | Cedida CP 3 Voltes Rebel

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana van intervenir, es van desplegar agents antiavalots de la policia catalana i es van fer, segons fonts oficials, sis detencions. Cinc dels assaltants van ser detinguts —encara no se n'ha conegut la seva identitat— i un dels assistents a la manifestació, que en aquell moment estava al casal, també va ser detingut per la policia de la ciutat i entregat als Mossos d'Esquadra. Ara per ara no s'han facilitat els delictes que s'han imputat als sis detinguts. Els sis detinguts han passat la nit a la comissaria de les Corts dels Mossos d'Esquadra i seran posats a disposició judicial durant les pròximes hores.

Fa mesos que els ataquen

En les imatges de l'assalt es poden reconèixer militants del partit Democràcia Nacional. Des del Casal Popular Tres Voltes Rebel s'ha publicat un comunicat on denuncien que fa mesos que són objecte d'atacs i d'agressions per part de grups d'extrema dreta que de manera seguida es presenten al seu local.


Comentaris

envia el comentari