Catalunya Diari

Absolt l'home acusat d'abusar de la fillastra a Torrefarrera per falta de proves

L'Audiència coincideix amb les psicòlogues de l'EATAV que la declaració de la víctima va ser "genèrica i sense detalls"

L'Audiència de Lleida ha absolt l'home acusat d'abusar de la fillastra a Torrefarrera, a la comarca del Segrià, quan tenia 16 anys per falta de proves. La Sala conclou que la declaració de la víctima va ser «genèrica i sense detalls», tal com coincidien també les psicòlogues de l'Equip d'Atenció a la Víctima (EATAV) a l'informe.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Durant el judici, la jove va declarar que l'home li tocava el cul i els pits quan passava pel costat i que li feia comentaris sexuals. Ell, en canvi, va negar els fets i va explicar que la noia era problemàtica des de l'adolescència, que consumia drogues i que era «rebelde», i «impossible» de controlar i de conviure-hi. La Fiscalia li demanava quatre anys i mig de presó per un delicte d'abús sexual a una menor. 

Absolt l'home acusat d'abusar de la fillastra a Torrefarrera per falta de proves. Imatge del 7 de juliol de 2020.
Absolt l'home acusat d'abusar de la fillastra a Torrefarrera per falta de proves | Lleidadiari.cat

Absolt de tots els càrrecs

La psicòloga encarregada de fer l'informe pel jutjat va explicar al judici que el relat de la noia era «indeterminat, genèric i poc concret» . «No vol dir que no sigui creïble sinó que no hi ha prou elements per considerar si això que explica forma part d'una experiència viscuda», va concretar.  

La sentència de l'Audiència de Lleida recull que «en el mateix sentit que conclou l'informe de l'EATAV, la declaració de la noia al judici va ser vaga en excés, genèrica i sense detalls». L'acusat, de 47 anys i nacionalitat espanyola, ha quedat absolt de tots els càrrecs.

Un relat genèric i poc concret

El relat de la noia que denuncia tocaments sexuals és «genèric i poc concret», segons la psicòloga. Durant el judici, la jove va assegurar que l'home li tocava el cul i els pits quan passava pel costat i que li feia comentaris sexuals, tal com ha explicat la mare també al judici. «No era un comportament normal d'un pare», ha declarat l'exdona de l'acusat.
 

La noia va declarar al judici, protegida per una mampara, alguns episodis de suposats abusos per part del padrastre. «Un dia a la cuina em va agafar els pits i em va dir que se m'estaven posant molt grans», ha declarat, «o passava per davant i em donava un copet al cul», ha afegit. A preguntes de la Fiscal sobre si se sentia incòmoda o si intentava evitar el contacte amb ell, la jove ha reconegut que sí. 

La psicòloga encarregada de fer l'informe pel jutjat ha explicat el relat de la noia era «indeterminat». «No vol dir que no sigui creïble sinó que no hi ha prou elements per considerar si això que explica forma part d'una experiència viscuda», ha concretat. La psicòloga també ha afegit que la noia «és una persona submisa que la fa vulnerable a situacions de risc»

 


Comentaris

envia el comentari