Catalunya Diari

Accepta cinc anys de presó per abusar sexualment d'una nena de 14 anys a Lleida

L'acusat, de 38 anys, reconeix haver mantingut relacions sexuals amb la menor, en com a mínim tres ocasions en quatre mesos

L'acusat d'haver abusat sexualment d'una nena de 14 anys a Lleida ha acceptat cinc anys de presó. Les parts han arribat a aquest acord després que l'home, que en el moment dels fets tenia 38 anys, reconegués els fets i per tant se li apliquessin els atenuants de confessió i també de reparació del dany, ja que va indemnitzar la menor amb 3.000 euros pels danys morals patits. Segons ha quedat provat, F. M. G., nascut a Bolívia, va mantenir relacions sexuals amb la nena, tot i saber la seva edat, en almenys tres ocasions, entre el setembre de 2017 i el gener de 2018. L'home està en presó provisional des del 14 de gener de 2018. La fiscalia sol·licita que, un cop surti de la presó, se li imposin set anys de llibertat vigilada i que se li prohibeixi comunicar-se o apropar-se a la menor a menys de 200 metres durant deu anys.

El judici havia de tenir lloc a l'Audiència de Lleida aquest dijous 13 de desembre, però les parts han arribat a un acord per condemnar l'acusat a cinc anys de presó per un delicte continuat d'abusos sexuals. Segons s'ha considerat provat, l'acusat es va guanyar la confiança de la víctima, a qui va conèixer a casa d'una cosina, a través de trucades i missatges i el transcurs de trobades que va tenir amb ella. Fins en almenys tres ocasions, l'acusat li hauria proposat a la nena mantenir relacions sexuals, a la qual cosa ella hauria accedit. La primera d'elles hauria passat el setembre de 2017, dins el seu cotxe, en un descampat de Lleida. L'última, el gener de 2018, al llit de la nena.

Altres casos d'abusos a menors recents a Lleida

L'Audiència de Lleida va condemnar fa unes setmanes a 28 anys i tres mesos de presó l'acusat d'apallissar i abusar sexualment de dues de les seves filles, des que aquestes tenien uns deu anys. L'home va negar tots els fets en el judici que va tenir lloc a l'Audiència de Lleida mentre que les nenes van explicar alguns capítols d'unes agressions, insults i abusos que eren «continuats» i que els psicòlegs van qualificar de uns relats «absolutament creïbles».

La Sala ha tingut en compte les declaracions de les víctimes i dels pèrits i ha considerat provats els fets. Concretament ha condemnat l'acusat a quinze anys de presó per un delicte d'agressió sexual, onze anys de presó per un delicte d'abusos sexuals, un any i mig de presó per un delicte de maltractament habitual i nou mesos més per un delicte de maltractament.


Comentaris

envia el comentari