Catalunya Diari

Accepta 9 anys de presó per la mort del seu company de cel·la a la presó de Lleida

En el moment dels fets estava complint quatre anys de presó per un delicte de lesions

Imatge d'un vehicle dels Mossos d'Esquadra entrant al Centre Penitenciari de Ponent | LleidaDiari.cat

L'acusat de la mort del seu company de cel·la al Centre Penitenciari de Ponent ha acceptat nou anys de presó per un delicte de lesions amb l'agreujant de reincidència (cinc anys) i un delicte d'homicidi per imprudència greu (quatre anys).

Les parts han arribat a aquest acord durant el judici que s'ha fet aquest dimarts al penal 1 de Lleida. També han pactat que l'acusat, I. A. G., que en el moment dels fets estava complint quatre anys de presó per un delicte de lesions, indemnitzi els familiars de la víctima amb 100.000 euros. Segons ha quedat provat, la víctima va morir mentre dormia, després que l'acusat el ferís al coll amb les ganivetes de la maquineta d'afaitar.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

L'acusat es va discutir amb la víctima el 31 de juliol de 2018

Segons recull l'acord, l'acusat es va discutir amb la víctima el 31 de juliol de 2018, el primer dia que compartien cel·la, concretament la número 31 del mòdul 5, a la presó de Lleida. L'acusat estava fins llavors a la cel·la 1 però el 30 de juliol de 2018 va ingressar a la infermeria per problemes estomacals i quan el dia 31 li van donar d'alta, la cel·la 1 ja s'havia ocupat i el van traslladar.

Segons ha quedat provat, després de sopar, cap a les 21.15 hores, acusat i víctima es van discutir. L'acusat li va propinar un cop de puny a la cara a la víctima, que es va intentar defensar però va caure inconscient a terra. Llavors, l'acusat va desmuntar una maquineta d'afaitar i amb les ganivetes va fer tres talls al coll a la víctima. Segons recull l'escrit pactat, «les ferides no van afectar estructures vasculars ni tenien risc vital però haurien requerit tractament mèdic».

La víctima va morir asfixiada a causa de la regurgitació de menjar cap a la via aèria

L'acusat, però, desconeixent el risc de mort de la víctima, no va demanar ajuda i se'n va anar a dormir. La víctima va morir asfixiada a causa de la regurgitació de menjar cap a la via aèria, la qual cosa li va impedir respirar.

L'acusació particular ha sol·licitat que, a banda de la indemnització que l'acusat haurà de pagar a la família, se li imposi una responsabilitat civil a la Generalitat, ja que els fets van tenir lloc dins d'una presó. La fiscalia s'hi ha oposat i serà el jutge qui resolgui sobre aquest extrem.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari