Catalunya Diari

Activen el risc químic per una fuita d'àcid clorhídric en una empresa del polígon el Segre de Lleida

Preventivament s'ha desallotjat una discoteca propera

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquesta matinada el Pla d'emergència exterior del sector químic de Catalunya PLASEQCAT en fase d'alerta per una fuita en un camió situat en una empresa al polígon industrial El Segre, Lleida, concretament al carrer Enginyer Mias. No hi ha hagut cap ferit en aquest incident.

Passades les 4.00 hores de la matinada, s'ha rebut l'avís d'una fuita, que finalment ha estat de 100 litres, d'àcid clor clorhídric a causa d'una esquerda en una cisterna de 25.000 litres. Els Bombers de la Generalitat, que han desplaçat sis dotacions (el furgó de risc químic, dos camions, un furgó de salvament i dos vehicles lleugers de coordinació i comandament), han donat suport als operaris de l'empresa per contenir la fuita, han contingut el vessament amb sepiolita i han taponat els embornals.

Desallotjament d'una discoteca i un restaurant propers

Després de controlar la fuita, s'ha procedit als transvasament que s'ha efectuat amb una motobomba de la mateixa empresa. Vuit dotacions de Mossos d'Esquadra, han participat fent els talls de trànsit i, a petició de Bombers, han procedit al desallotjament d'una discoteca amb zona a l'aire lliure i al confinament d'un restaurant obert 24 hores propers. Protecció Civil de la Generalitat ha tancat l'alerta poc després de les 9.00 hores, un cop no hi havia cap risc.

Cal recordar que a finals del mes de juny, dos treballadores de l'empresa BonÀrea Corporació van resultar ferides lleument per una fuita d'amoníac. Els fets van tenir lloc a la seu que aquesta companyia té a la localitat de Guissona, a la comarca de la Segarra, segons van informar fonts de Protecció Civil, que va activar l'alerta del pla Plasecqat. L'avís de l'incident es va rebre poc després de la tres de la tarda a la mateixa empresa, que està situada al número 73 del carrer Verge del Claustre. 

En el moment que van arribar els Bombers de la Generalitat al lloc dels fets, la fuita d'amoníac ja estava controlada pels operaris de l'empresa. No obstant, el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) van haver d'atendre les dues dones que havien inhalat l'amoníac i les van traslladar fins a l'Hospital d'Igualada amb pronòstic lleu. Fins a vuit dotacions dels Bombers es van desplaçar fins a la seu de l'empresa BonÀrea ubicada a Guissona.


Comentaris

envia el comentari