Catalunya Diari

Admeten a tràmit la querella contra l'alcalde d'Agramunt per participar en l'1-O

La va presentar Fiscalia i ara el TSJC l'ha admès

Imatge d'arxiu | Laia Solanellas

La sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha admès aquest dimarts a tràmit la querella presentada per la Fiscalia contra l'alcalde d'Agramunt (Lleida), Bernat Solé i Barril, per un presumpte delicte de desobediència arran de la seva «participació, promoció i celebració "del referèndum l'1 d'octubre de 2017.

Segons es desprèn de l'acte, l'alcalde va promulgar el 7 de setembre del mateix any un decret d'alcaldia pel qual donava «ple suport» a la consulta independentista de l'1-O.

  

Tribunal ConstitucionalBOE

Es va notificar als alcaldes la suspensió dels decrets

En aquest sentit, apunta la querella, van ser expressament notificats de la suspensió dels decrets en els dies següents «totes les autoritats i funcionaris públics de Catalunya, entre les quals es trobaven tots els alcaldes dels municipis». Així i tot, explica l'acte, el querellat hauria tingut una participació igualment «activa» a la «promoció, organització i celebració» del referèndum a Agramunt, celebrant-se la consulta a l'escola de titularitat municipal Macià-Companys del municipi.

  

Així mateix, la interlocutòria fa referència a un article publicat a la revista municipal 'Sió' que «evidència» la participació de Solé a la consulta.

A l'article titulat 'Per què hem de participar en l'1-O?', Es fa constar que l'alcalde hauria participat el 25 de setembre de 2017 a un acte celebrat al teatre d'Agramunt a favor de la celebració del referèndum, ja que així es constata amb l'aparició d'una fotografia.

Els articles que mostren la seva implicació en l'1-O

Paral·lelament, a la mateixa revista apareixia un altre article amb el títol 'Crònica d'un dia', en què es feia un relat de la celebració de l'1-O a la localitat d'Agramunt, i en el qual es descrivien diversos actes d'«organització i intervenció» de Solé. Tots aquests aspectes són per al TSJC «fets de fàcil constatació» i, per això, considera l'existència d'«indicis suficients» per admetre la querella a tràmit contra l'edil.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari