Catalunya Diari

La Guàrdia Civil deté un passatger que intentava introduir més de 3 kg d'heroïna a l’aeroport del Prat

Els fets van ocórrer el passat dilluns, 23 d'abril
La troballa de la Guàrdia Civil el passat 23 d'abril
La troballa de la Guàrdia Civil el passat 23 d'abril | Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil va detenir dilluns passat, 23 d’abril, un ciutadà espanyol mentre intentava introduir 3,493 kg d’heroïna oculta a la seva maleta a l’Aeroport del Prat. La troballa, duta a terme per la benemèrita amb la col·laboració de l’Agència Tributària, es va dur a terme després de l’anàlisi exhaustiva de la maleta d’un passatger que provenia de Johannesburg (Sud-àfrica), a través de Zuric.

Una maleta amb doble fons

És una de les modalitats més habituals a l’hora d’intentar introduir aquest tipus de substàncies estupefaents per l’aeroport. Després de detenir al passatger a la Terminal 1 d’El Prat, agents de la Guàrdia Civil es van disposar a inspeccionar una maleta que duia un doble fons.

 

Amagat dins la maleta, doncs, els agents de l’aeroport van poder comprovar com l’home amagava dins el doble fons de l’equipatge unes planxes amb una substància en forma de pedra i pols de color marró.

 

La maleta de doble fons que s'intentava introduir a l'aeroport
La maleta de doble fons que s'intentava introduir a l'aeroport | Guàrdia Civil

 

Instants després i una vegada dut a terme l’anàlisi de la substància, la benemèrita va determinar que es tractava d’heroïna i l’home va ser detingut per presumpte delicte contra la salut publica i com a presumpte autor de tràfic de drogues. El detingut, finalment, ja estat posat a disposició del Jutjat d’Instrucció número 3 d’El Prat de Llobregat.

Una troballa idèntica fa un parell de mesos

La Guàrdia Civil, en col·laboració amb l'Agència Tributària, va detenir el passat 4 de febrer un home de nacionalitat holandesa, que intentava accedir al nostre país amb 3,5 quilograms d'heroïna. Els agents destinats a la Terminal 1 de l'aeroport van detectar un comportament sospitós, i van procedir, com és habitual en aquests casos, a escorcollar de forma exhaustiva la maleta del passatger, que acabava d'aterrar a Barcelona des de Nairobi, a Kenya. 

 

Després de realitzar la inspecció a la maleta del sospitós, van descobrir que aquest tenia un doble fons, on l'holandès havia amagat unes planxes amb una substància semblant a les pedres, i pols de color marró clar. Una vegada realitzada la prova de drogues, la Guàrdia Civil va descobrir que es tractava d'heroïna. Posteriorment, la policia va procedir a la detenció del passatger, per un presumpte delicte contra la salut pública i tràfic de drogues. Comentaris

envia el comentari