Catalunya Diari

Una quinzena de punts de la línia ferroviària entre Lleida i Tarragona han patit «afectacions greus»

Els tècnics finalitzaran aquest divendres les tasques de reparació dels danys a la línia Lleida-Manresa
Imatge de la locomotora d'un tren de mercaderies bolcada al municipi de Vinaixa, a les Garrigues
Imatge de la locomotora d'un tren de mercaderies bolcada al municipi de Vinaixa, a les Garrigues | ACN

 

Adif ha detectat una quinzena de punts de la línia ferroviària entre Lleida i Tarragona amb «afectacions greus», que «requeriran actuacions de gran envergadura a la xarxa ferroviària», a conseqüència dels efectes de la llevantada de dimarts. Així ho ha explicat aquest divendres el subdelegat del govern de l'Estat a Lleida, José Crespín. D'altra banda, està previst que els tècnics finalitzin aquesta tarda els treballs de reparació a la línia Lleida-Manresa. Pel que fa a infraestructures viàries, la Unitat de Carreteres de l'Estat a Lleida segueix treballant en la reparació dels trams afectats de l'N-240 com és el cas del punt quilomètric 71, a l'altura de Masia Salat, així com en la protecció dels sistemes de drenatge de la carretera.

 

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Crespín ha visitat aquest divendres l'N-240, a l'altura de la Masia Salat, entre les Borges Blanques i Juneda, on la llevantada va causar inundacions i afectacions a la carretera. Es tracta del punt quilomètric 71, el més afectat a la demarcació de Lleida pel que fa a la xarxa viària estatal. El subdelegat ha pogut comprovar in situ els danys ocasionats i conèixer amb detall les actuacions que s'hi estan duent a terme per part dels responsables de Carreteres de l'Estat a Lleida.

 

Imatge del subdelegat del govern espanyol a Lleida, José Crespín, visitant les obres de reparació
Imatge del subdelegat del govern espanyol a Lleida, José Crespín, visitant les obres de reparació | ACN

 

El punt quilomètric 71 de l'N-240 va quedar tallar al trànsit pels aiguats unes hores durant la matinada de dimarts a dimecres i, al voltant, de les tres de la matinada, va quedar obert al trànsit en tots dos sentits un cop va baixar el nivell d'aigua que havia inundat la carretera.

 

En concret, la Unitat de Carreteres de l'Estat a Lleida està procedint des del mateix dimecres a la retirada de tot el material acumulat en els marges laterals de la carretera i a la col·locació de l'escullera en els dos marges. La previsió és que la part més important d'aquesta actuació estigui finalitzada a finals de la pròxima setmana. Així mateix, també es duran a terme actuacions de millora en altres punts de l'N-240, també afectats pels forts aiguats.

 Comentaris

envia el comentari