Catalunya Diari

Els Agents Rurals capturen una àguila dins d'una casa a Anglesola

La van traslladar fins al Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Vallcalent

Els Agents Rurals han capturat en les darreres hores un àguila Harris (parabuteo unicinctus) dins d'una casa a Anglesola, a la comarca lleidatana de l'Urgell. Segons han informat els Agents Rurals a través de les xarxes socials, una vegada capturat l'animal amb una xarxa, l'han traslladat fins al Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Vallcalent a Lleida.

No obstant això, el trasllat ha estat de forma provisional fins que el propietari pugui acreditar documentalment la seva propietat. Tal com han explicat els agents, l'àguila Harris és una espècie falconiforme de la família accipitridae i considerada una espècie exòtica utilitzada en falconeria.

D'altra banda, també en les darreres hores, els Agents Rurals han recollit un Duc (bubo bubo) mort a sota d'una torre elèctrica a Agramunt, a la comarca de l'Urgell. El suport de la línia tenia correccions, per la qual cosa es podria tractar d'una col·lisió. De totes maneres, els agents han traslladat l'animal fins al Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Vallcalent per a fer-li una necròpsia.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Troben un falcó en un balcó de Tremp

Els Agents Rurals van capturar el passat mes de desembre un exemplar de falcó pelegrí que havia quedat atrapat en un balcó. Segons van informar en el seu moment els Agents Rurals a través de les xarxes socials, l'avís el va donar una veïna de Tremp i, gràcies a aquest fet, els tècnics van poder rescatar l'animal. Una vegada rescatat, els Agents van fer-li una comprovació del seu estat de salut, tot certificant que estava il·lès.

Davant aquesta bona notícia, van procedir al seu alliberament en una zona muntanyosa de la comarca lleidatana del Pallars Jussà. Tal com van indicar els Agents Rurals, el falcó va començar a voler sense problemes una vegada va ser posat en llibertat.

D'altra banda, a finals del mes de novembre, els Agents Rurals van rescatar un cadàver de Duc presumptament electrocutat al peu d'un transformador elèctric a Algerri, a la comarca lleidatana de la Noguera. Segons van informar en el seu moment els Agents Rurals a través de les xarxes socials, van rebre l'avís gràcies a un ciutadà que es va trobar amb l'exemplar sense vida de l'animal. Paral·lelament, en aquest cas a Artesa de Segre, també a la Noguera, els Agents Rurals van comprovar la presència d'un voltor mort en un suport elèctric de tensió mitjana. En ambdós casos van aixecar acta i van requerir la companyia perquè protegeixi la instal·lació per evitar nous casos.


Comentaris

envia el comentari