Catalunya Diari

Comissen milers quilos de carn de porc senglar a la Noguera

S’ha denunciat una empresa càrnica per incomplir el decret de recollida, transport, condicionament i comercialització de caça silvestre

Imatge de porcs senglars

Els Agents Rurals comissen 1.940 quilos de carn de senglar que incomplia la normativa de salut pública | Agents Rurals

Agents Rurals de l'Àrea Regional de Lleida han interceptat a Ponts (Noguera) un camió que transportava 45 peces de senglar. Segons les dades recollides pels agents actuants, aquesta empresa càrnia de la província de Sòria hauria recollit les peces en diferents Àrees Privades de Caça (APC), iniciant la ruta a la Panadella (Anoia).

Després de la inspecció, els agents han denunciat l'empresa per diversos incompliments de la normativa com recollir peces de caça fora dels punts logístics autoritzats; carregar els animals oberts sense vísceres vermelles, ni budells ni estómac; recollir i transportar durant més de dues hores aquestes peces amb un vehicle sense refrigeració; o no poder acreditar l'origen ni la traçabilitat dels animals.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

L'objectiu d'aquestes normes es poder garantir la traçabilitat dels animals

Amb aquesta actuació els Agents Rurals han comprovat el compliment dels requisits higiènics i sanitaris previstos en la normativa europea així com en el decret de comercialització de carn de caça aprovat per la Generalitat de Catalunya l'any 2019. L'objectiu d'aquestes normes es poder garantir la traçabilitat dels animals i assegurar les condicions sanitàries i de comercialització de la carn de caça per tal de poder evitar l'expansió de malalties com la pesta porcina africana (PPA), la brucel·losi, la triquinosi o la malaltia d'Aujezsky.

El Cos d'Agents Rurals ja havia fet una primera inspecció a finals de febrer, que ha culminat amb aquesta actuació i el comís de 45 exemplars i 1.940 quilograms de carn de senglar. Les peces de caça eviscerades comissades s'han traslladat a una planta incineradora de residus orgànics per a la seva destrucció.


Comentaris

envia el comentari