Catalunya Diari

Els Agents Rurals rescaten una serp blanca a l'Urgell

Un ciutadà va alertar als especialistes de la troballa

Els Agents Rurals han rescatat en les darreres hores una serp blanca al terme municipal de Tàrrega. Segons han informat a través de les xarxes socials, l'avís el va donar un ciutadà en trobar-se-la per sorpresa. Finalment, gràcies a les tasques dels especialistes, es va poder comprovar el bon estat de l'animal i se'l va alliberar al medi natural.

D'altra banda, els Agents Rurals han trobat un palangre muntat a la zona de pesca lliure sense mort de l'embassament de Sant Antoni, a la Conca de Dalt, a la comarca lleidatana del Pallars Jussà. Davant la troballa, els agents el van examinar i van poder comprovar que feia dies que estava al lloc i usava peix mort com a esquer. El furtiu no havia tornat al lloc.

En aquest sentit, han decidit desmuntar-lo i comissar-lo. Els Agents Rurals informen que aquest mètode de pesca està totalment prohibit en aigües continentals i és sancionat amb multa que pot arribar als 600 euros o superior en funció del resultat de les captures.

 

Altres troballes de serps a la demarcació de Lleida

El passat mes de juliol, els Agents Rurals van capturar un exemplar de serp blanca dins d'una empresa a Cervera. Segons van informar en el seu moment els Agents a través de les xarxes socials, una vegada rescatada, finalment, la van alliberar a la ribera del riu Ondara. Cal recordar que a principis del mateix mes, en aquesta ocasió a la comarca de l'Urgell, els Agents Rurals també van rescatar un exemplar de serp verda (malpolon monspessulanus) que havia entrat en una residència d'avis de Bellpuig.

Segons van informar els agents, després de rescatar la serp, la van alliberar en un espai protegit a les rodalies de la població, per tal de manternir-la allunyada dels veïns d'aquesta localitat lleidatana. Tot i l'ensurt que va provocar l'aparició d'aquest animal a la residència d'avis, cal destacar que no va causar cap dany ni material ni humà i tot va quedar en una anècdota. Paral·lelament, unes setmanes abans, també els Agents Rurals van capturar un exemplar de serp de ferradura a l'aparcament d'un supermercat ubicat al carrer de la Noguera Pallaresa de Balaguer.


Comentaris

envia el comentari