Catalunya Diari

Els Agents Rurals troben un voltor ofegat en una bassa d'aigua dels Bombers a Tremp

També han trobat un isard mort al Pallars Sobirà

Imatge del voltor ofegat
Imatge del voltor ofegat | @agentsruralscat

Els Agents Rurals han rescatat aquest dijous dos voltors ofegats en una bassa d'incendis a Tremp. Segons han informat a través de les xarxes socials, els Agents Rurals s'han ficat en contacte amb els Bombers de la Generalitat de Catalunya per intentar buscar una solució perquè els voltors puguin sortir de la bassa de manera autònoma i els helicòpters puguin proveir-se d'aigua sense perill. Paral·lelament, els Agents Rurals del Pallars Sobirà han tret aquest matí un Isard mort de les aigües del segon tram del barranc d'Estaron. Per a fer-ho, han comptat amb l'ajuda d'una empresa de barranquisme de Rialp, en el Pallars Sobirà, que ha col·laborat en localitzar i treure  l'animal.

Imatge dels Agents retirant el cos de l'isard
Imatge dels Agents retirant el cos de l'isard | @agentsruralscat

 

Cal recordar, que aquest mes de juliol els Agents Rurals han rescatat altres exemplars de voltors a la demarcació de Lleida. Concretament, van rescatar tres exemplars de voltor a les comarques de Lleida. La primera actuació va tenir lloc a l'embassament d'Escales, a Tremp, on van trobar dos polls de voltor que havien caigut del niu. La segona va ser en un camp de Les Avellanes i Santa Linya, a la Noguera, on, gràcies a l'avís d'unes veïnes, van poder localitzar un voltor que no volava i amb símptomes de patir alguna malaltia. Els agents van traslladar tots tres exemplars al Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Vallcalent, a Lleida, on els examinaran i es recuperaran fins que puguin tornar al seu hàbitat natural.

D'altra banda, la mateixa setmana, una ciutadana de Camarasa, a la Noguera, va lliurar als Agents Rurals unes cries de Verdum (Carduelis chloris) que havia trobat caigudes d'un arbre en una zona d'esbarjo. Ja s'estan recuperant al centre de fauna de Vallcalent de Lleida. Paral·lelament, els Bombers Voluntaris de Ponts van recollir un exemplar de Xoriguer comú (Falco tinnunculus) que no volava en una carretera d'Oliola a la Noguera. Els Agents Rurals, d'igual forma, el van traslladar fins al Centre de Fauna Salvatge de Vallcalent de Lleida. 


Comentaris

envia el comentari