Catalunya Diari

Agredeixen i amenacen al secretari de Societat Civil Catalana a Lleida

Així ho ha denunciat la formació a través d'un comunicat

Oriol Casanovas, secretari de l'agrupació territorial de Societat Civil Catalana (SCC) a Lleida, ha estat agredit físicament mentre estava repartint al carrer Major de Lleida, a l'altura del carrer Cavallers, propaganda d'un restaurant pel qual treballa. Així ho ha denunciat ell mateix a la comissaria dels Mossos d'Esquadra. Segons ha explicat a la policia catalana, una persona l'ha agafat aquest dijous al migdia pel coll des de darrere, l'ha girat i «li ha donat una bufetada amb la mà oberta a la cara». També apunta que aquesta mateixa persona l'ha amenaçat dient-li que anés amb compte perquè «hi ha més gent que sap qui és i el que fa». Per aquest motiu, Casanovas ha efectuat la denúncia i ha avançat que sol·licitarà les gravacions enregistrades per les dos càmeres de seguretat públiques que hi ha a la zona per comprovar els fets i detenir al presumpte agressor.

El mateix Oriol Casanovas ha explicat que la persona que l'ha agredit és un noi moreno, amb barba i arracades, que no supera els 25 anys. Assegura que sap qui és «perquè Lleida és un mocador», tot i que no ha tingut mai cap conversa amb ell. Segons ha explicat, forma part del grup de seguidors del Lleida Esportiu 'Rudes Lleida'.

El secretari de l'agrupació territorial de Societat Civil Catalana (SCC) a Lleida té previst visitar el metge en les properes hores, per si el cop li ha causat alguna lesió a l'oïda.

Societat Civil Catalana condemna aquesta agressió

SCC ha enviat un comunicat condemnant aquesta agressió. En l'escrit asseguren que aquest episodi «desgraciat», és «una conseqüència més del clima de tensió i fractura entre els ciutadans que es viu a tot Catalunya». És per això que han fet una crida a la «responsabilitat, a la neutralitat institucional» i al fet que s'impulsin polítiques que afavoreixin la convivència i la tolerància dins de la diversitat ideològica.

Societat Civil Catalana asseguren que «no desistirà en el seu afany de seguir treballant per recuperar aquest esperit de defensa de la pluralitat i de convivència i tolerància, que tradicionalment ha caracteritzat la societat catalana, i realitzarà les accions que consideri oportunes per aconseguir que es respecti el marc legal que fa possible la democràcia», han conclòs.


Comentaris

envia el comentari