Catalunya Diari

Agredeixen un home a Lleida per dur un llaç groc a la camisa

Ha rebut vuit punts de sutura a l'orella

Un home de 65 anys veí de Lleida, Josep Aldabó, ha estat agredit aquest divendres a primera hora del matí per un jove d'uns 30 anys que estava amb un grup de cinc o sis persones més traient cartells del CDR i llaços grocs de la plaça Ricard Vinyes. Aldabó ha explicat que pels volts de les set del matí ell estava tornant de fer una cura de son i quan ha passat per la plaça aquest grup se li ha dirigit increpant-lo amb crits de «Viva España» al veure que portava un llaç groc a la solapa.

 

L'home ha respost amb un «que visca» també perquè diu que ell no té res contra els espanyols però aleshores un l'ha començat a seguir fins que l'ha colpejat amb la bossa i quan ha intentat «autodefensar-se» girant la cara, li ha fet un tall a l'orella que ha requerit set punts de sutura.

 

L'home té previst presentar denúncia als Mossos d'Esquadra demà dissabte. El CDR Lleida també ha denunciat que aquesta matinada el balcó d'un pis de Gardeny que tenia una estelada i cartells demanant la llibertat dels «presos polítics» ha patit un atac amb pedres.

Josep Aldabó ha explicat que pràcticament ni s'havia adonat que els joves estaven a la plaça retirant cartells i simbologia que reclama l'alliberament dels líders independentistes empresonats. De fet, ha assegurat que si ho hagués vist hauria intentat esquivar-los, però no ha estat així i el grup ha detectat que portava un llaç groc a la solapa. Quan ha intentat marxar avançant el pas després que l'increpessin diu que n'ha sortit un «com una fera, com un gos rabiós» que l'ha agafat de seguida i l'ha colpejat amb una bossa, on possiblement a l'interior hi havia algun objecte dur que és el que li ha provocat el tall. L'agressor ha fugit corrents del lloc mentre altres testimonis han avista a la Guàrdia Urbana que s'ha personat al lloc i també s'ha cridat a una ambulància que ha fet les primeres cures al Josep.

 

Tot seguit se l'ha traslladat a l'Hospital Arnau de Vilanova on se li ha cosit el tall a l'orella amb set punts de sutura. Josep Aldabó té previst anar demà a la comissaria dels Mossos d'Esquadra, amb assessorament legal i suport dels CDR, per denunciar aquesta agressió. Considera que les persones que li han fet això són «gamberros, ni catalans ni espanyols que només volen fer mal sense cap motiu». En aquest sentit, ha assegurat que ell té relació amb molts espanyols i «mai hi he tingut problemes». Així mateix, ha remarcat que porta el llaç groc per «defensar els drets humans, aquí i a tot el món, per poder parlar honradament i no tenir gent que no s'ho mereix a la presó».

 Comentaris

envia el comentari