Catalunya Diari

Les ampolles d'aigua contaminades d'Eroski es van distribuir només a Catalunya

L'empresa ha afirmat que l'envasador d'Aiguaneu, és un proveïdor exclusivament del territori català
Les ampolles d'aigua de la marca Eroski, en arxiu
Les ampolles d'aigua de la marca Eroski, en arxiu | CatalunyaDiari.cat

De mica en mica es va coneixent més informació sobre les aigües contaminades que han hagut de ser retirades dels diferents establiments de Condis i Eroski després que un home denunciés una intoxicació i es fessin les investigacions pertinents. Ara l'empresa Eroski ha afirmat que les seves ampolles del lot 120721, afectat per la contaminació, només es van distribuir a Catalunya.

 

La coneguda cadena de supermercats assegura que Aigua de Montseny, l'envasador d'Aiguaneu, «és un proveïdor exclusivament a l'àrea de Catalunya». Això vol dir, segons han confirmat, que els envasos d'aigua no han estat comercialitzats fora del territori català, per aquest motiu la retirada dels productes només s'ha fet als establiments catalans.

Una contaminació de l'aigua durant l'envasament

Segons les primeres informacions que ja es van donar, aquestes aigües podrien haver-se contaminat en el procés d'envasament, fet per l'empresa Aigua del Montseny. Les aigües haurien passat per unes línies d'envasament amb productes químics que venien d'una altra línia que estava en procés de neteja i desinfecció.

 

  

Aquest hauria estat l'origen de la contaminació de les ampolles d'aigua que tant Eroski, en els seus establiments de Catalunya, com Condis han hagut de retirar. Segons informació de la Conselleria de Salut de la Generalitat, en total,la marcaEroski hauria retirat unes 8.000 ampolles de 5 litres i unes 95.000 més d'1,5 litres. Condis n'hauria retirat 9.000 de 5 litres i, a més, hauria immobilitzat al seu magatzem 5.800 ampolles més.

 

Imatge d'una garrafa d'aigua de Condis
Imatge d'una garrafa d'aigua de Condis | Cedida

 

Un segon cas d'intoxicació a Blanes

Aquest dimecres, una segona persona es va veure afectada per la ingesta d'aigua d'una de les dues marques contaminades. La víctima, veïna de Blanes, va acudir a un centre hospitalari amb una irritació a la tràquea com a conseqüència d'haver begut aquesta aigua. Els metges la van atendre assegurant-li que el que li havia provocat era només una afecció lleu, i van receptar-li un protector d'estómac.

 

  

Després d'això, la dona va alertar la Policia de Blanes del que li havia passat, i, des del mateix cos, es va informar la Conselleria de Salut així com a l'Oficina d'Informació del Consumidor. Cal recordar que el primer cas d'intoxicació, que va ser el detonant de tot, es va succeir dilluns.

 

 

  

Un home va denunciar als Mossos d'Esquadra la situació després d'haver hagut d'anar a l'hospital per una irritació al seu sistema digestiu en beure aigua de la marca blanca de Condis. Arran d'aquests fets es va iniciar una investigació que va acabar amb la retirada dels productes tant de Condis com d'Eroski.

 Comentaris

envia el comentari