Catalunya Diari

Abdelouahab Taib, l'home abatut a Cornellà, casat amb una espanyola convertida

El matrimoni s'havia separat feia pocs dies

El presumpte terrorista de Cornellà, Abdelouahab Taib
El presumpte terrorista de Cornellà, Abdelouahab Taib | CatalunyaDiari.cat

Aquesta matinada, Abdelouahab Taib "Wahab" ha estat abatut a la comissaria de Cornellà després d’haver-hi acudit amb un ganivet a la mà i al crit d’«Al·la és gran» amb la intenció d’atacar els policies que hi havia a l’interior. L’home era un veí del mateix municipi, d’origen algerià i de 29 anys, conegut a la zona i que s'havia separat feia pocs dies de la seva dona, una espanyola convertida a l'Islam, Lucy de 40 anys.

"Wahab" i la seva dona es van separar fa pocs dies

Segons ha explicat una amiga de la dona d'Abdelouahab a CatalunyaDiari.cat, la parella es va conèixer quan "Wahab" es trobava al seu país, més tard, tots dos van venir a viure a Catalunya i es van casar fa uns dos anys.

Després de casar-se, ella va decidir convertir-se a l'Islam i, de fet, portava vel. Tots dos vivien des de feia temps de lloguer en l'edifici que aquest matí han escorcollat els Mossos d'Esquadra. Cal dir que la parella, però, es va separar formalment feia uns quants dies, concretament el dimarts passat, segons la font consultada per aquest diari.

Els Mossos ja han interrogat la dona, que tenia dos fills d'una relació anterior amb un japonès i no tenia feina estable però feia classes de castellà. Després de les seves declaracions no ha estat detinguda.

Abdelouahab cridava frases com «per Al·là moro», a casa seva

Diversos veïns han confirmat les dades de l'home abatut, de fet, han estat els mateixos veïns, i també fonts properes a la investigació, els que han assegurat a CatalunyaDiari.cat que la foto que publiquem és la del presumpte terrorista abatut pels Mossos d'Esquadra a l'interior de la comissaria de Cornellà. Es tractava d'un home que vestia de forma occidental i que tenia NIE espanyol.

Tres agents dels Mossos d'Esquadra esperant als afores de l'edifici on vivia el presumpte terrorista
Tres agents dels Mossos d'Esquadra esperant als afores de l'edifici on vivia el presumpte terrorista | Guillem RS

 

A més, una treballadora del pis on vivia el matrimoni ha confirmat a CatalunyaDiari.cat que ja havia sentit cridar Abdelouahab, en diverses ocasions, frases com la que ha dit abans d'intentar realitzar l'atac a la comissaria de Cornellà. 

«Aquest matí m'han trucat i m'han dit: 'el que tu deies sempre, al final ha passat'», explica la treballadora. Ella assegura que més d'una vegada havia sentit la veu de "Wahab" cridant: «Per Al·là moro, per Al·là moro!». Afirma, a banda, que era un home que sempre saludava cordialment i amb qui només es trobava de vegades en entrar o sortir de l'edifici.


Comentaris

envia el comentari