Catalunya Diari

Ajornen el judici del Cas Nàdia a l'octubre perquè l'advocat de Fernando Blanco renuncia a defensar-lo

Se li ha assignat d'ofici el lletrat David Vicente, que ha demanat més temps per estudiar els onze volums de la causa

Fernando Blanco Botana, pare de la Nadia Nerea
Fernando Blanco Botana, pare de la Nadia Nerea | LleidaDiari.cat

L'Audiència de Lleida ha decidit ajornar el judici del Cas Nàdia fins als dies 2, 3 i 4 d'octubre perquè l'advocat de Fernando Blanco va renunciar fa uns dies a defensar-lo. És la segona vegada que un lletrat privat renuncia a la defensa del pare de Nadia Nerea, ja que el lletrat Alberto Martín, que defensava inicialment el matrimoni, va decidir defensar només la mare, Marga Garau.

El judici a Blanco i Garau per estafa havia de tenir lloc el 5, 6 i 7 de juny però amb la renúncia de l'advocat de Blanco, el Col·legi d'Advocats de Lleida, a petició del Tribunal de l'Audiència, ha designat un advocat d'ofici; David Vicente, que ha demanat més temps per estudiar els onze volums de la causa «per garantir el dret a la defensa del seu representat».

La fiscalia de Lleida acusa els pares de la menor d'estafar 1,1 milions d'euros de donacions de particulars i empreses a una associació creada per ajudar suposadament la seva filla, que pateix una malaltia rara. El ministeri públic demana sis anys de presó i 9.720 euros de multa per als dos progenitors per un delicte continuat d'estafa i que indemnitzin els donants.


Comentaris

envia el comentari