Catalunya Diari

Nova alerta sanitària a la Xina: Confinen un poble per una malaltia intestinal

Les autoritats han decretat el nivell 3 d'alerta

Ciutadans xinesos fent-se proves PCR
La Xina aïllarà tot un poble en detectar una estranya malaltia intestinal | Europa Press

El govern de la Xina ha decidit confinar a tot un poble de la regió autònoma de Mongòlia Interior, després de la mort d'un dels seus veïns per una malaltia intestinal. Les autoritats locals ja han declarat un nivell d'alerta 3 a la zona afectada per aquesta malaltia. Concretament es tracta d'un poble, del districte de Bandera Unida Barhan Muminggan, de la ciutat de Baotou. Aquesta alerta s'allargarà fins a finals d'any per evitar que la malaltia s'expandeixi i fins que aquesta estigui totalment erradicada. 

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Fins al moment s'estan controlant a 9 contactes directes de la víctima mortal i altres 26 contactes d'aquestes 9 persones. Tots es troben en observació, un cop tant ells com la resta de veïns del poble han donat negatiu en les proves de diagnosi d'aquesta malaltia que se'ls hi han realitzat. 

Cal recordar que la Xina ha reforçat intensament tots els controls epidemiològics al país després del coronavirus que es va iniciar a Wuhan i que ràpidament es va convertir en una pandèmia mundial. Aquest continua expandint-se pel món i ja afecta 188 països, amb 19 milions de contagis i més de 700.000 morts. 

La Xina, focus de diverses malalties les darreres setmanes

Fa aproximadament un mes, la Xina va viure una nova amenaça sanitària. Un home va ser diagnosticat de pesta bubònica i ja va ser aïllat a la ciutat de Bayannur. L'home, un pastor, es trobava en estat estable. L'alerta per aquesta malaltia va ser donada durant el matí d'aquest dilluns, 6 de juliol, es va activar l'alerta sanitària de nivell 3 fins al final d'any per evitar un brot al país asiàtic.

La Comissió Municipal de Sanitat va sol·licitar que amb qualsevol sospita d'estar passant aquesta malaltia s'ha d'informar de manera immediata. Els símptomes que han explicat que les persones afectades poden patir episodis de febres altes i, fins i tot, de mort sobtada.

Pocs dies abans, es van detectar dos casos a Khovd, a Mongòlia. Segons els estudis, la presència del bacteri en els dos pacients es va originar a l'haver consumit carn de marmota. Les causes de l'existència d'un brot de pesta bubònica es podria deure al consum d'animals malalts.


Comentaris

envia el comentari