Catalunya Diari

Nova alerta sanitària a la Xina: Detecten un cas de pesta bubònica

Pot tenir una taxa de mortalitat entre el 30 i el 60%

Un voluntari de Proactiva Open Armas realitza un test ràpid de Covid-19 a un treballador sanitari de la residència geriàtrica Redós de Sant Pere de Ribes, al Garraf, el 30 d'abril del 2020
Les causes de l'existència d'un brot de pesta bubònica es podria deure al consum d'animals malalts | CatalunyaDiari

Una nova amenaça sanitària afecta la Xina de manera important. Després de la crisi sanitària originada a causa del coronavirus, ara les autoritats xineses s'enfronten a la pesta bubònica. Un home ha estat diagnosticat de pesta bubònica i ja ha estat aïllat a la ciutat de Bayannur. L'home, un pastor, es troba en estat estable.

L'alerta per aquesta malaltia ha estat donada durant el matí d'aquest dilluns, 6 de juliol, i s'ha activat l'alerta sanitària de nivell 3 fins al final d'any per evitar un brot al país asiàtic. La Comissió Municipal de Sanitat ha sol·licitat que amb qualsevol sospita d'estar passant aquesta malaltia s'ha d'informar manera immediata. Els símptomes que han explicat són que les persones afectades poden patir episodis de febres altes i, fins i tot, de mort sobtada.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

L'origen de la pesta bubònica

Tan sols la setmana passada es van detectar dos casos a Khovd, a Mongòlia. Segons els estudis, la presència del bacteri en els dos pacients es va originar a l'haver consumit carn de marmota. Les causes de l'existència d'un brot de pesta bubònica es podria deure al consum d'animals malalts. La Comissió de Sanitat ha demanat als ciutadans que denunciïn la trobada d'aquests animals. Segons es coneix, les marmotes porten puces infectades per un bacteri que és la responsable de la pesta bubònica. Aquest bacteri es diu Yersinia Pestis i pot provocar pesta bubònica, pneumònica i inflamació dels ganglis limfàtics.

Des de les autoritats sanitàries s'ha explicat que aquesta malaltia pot arribar a aparèixer d'un a set dies després d'haver-se contagiat. Si no és correctament tractada, pot arribar a tenir una taxa de mortalitat del 30 al 60% entre els afectats.

Experts què passarà amb el coronavirus en els pròxims sis mesos

Amb 11,5 milions de contagis i més de 535.000 morts a tot el món, el coronavirus segueix fent estralls i posant a la comunitat científica contra les cordes. El final de la pandèmia sembla estar encara molt lluny, però els investigadors cada vegada tenen més informació sobre el virus i estan en disposició de predir el que passarà en els propers mesos.

El vaticini més esperançador fins ara és el que ens arriba de dos experts d'Estats Units. Es tracta de Stephen Morse, de la Universitat de Columbia, i Amesh Adalja, de la Universitat Johns Hopkins, que en declaracions a Science Alert s'han pronunciat sobre el que passarà en els propers sis mesos amb el Coronavirus.


Comentaris

envia el comentari