Catalunya Diari

Alerten d'una estafa per correu on els delinqüents suplanten la Seguretat Social

Els autors intenten obtenir dades personals amb el pretext de l'augment de les pensions

Els Mossos d'Esquadra han alertat d'una estafa per correu ordinari dirigida a la gent gran on els autors, a través del correu ordinari, suplanten la Tresoreria General de la Seguretat Social i intenten obtenir dades personals amb el pretext de l'increment de les pensions.

Els delinqüents envien una missiva on requereixen l'enviament d'una còpia del DNI, una foto de l'extracte bancari del compte del qual s'és titular i una estimació de la quantitat percebuda en el darrer mes.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

A la carta asseguren que necessiten aquestes dades amb motiu de l'increment de la prestació i a causa d'un atac informàtic en els sistemes d'Hisenda i la Seguretat Social pel qual «les dades dels ciutadans s'han perdut».

Detall de la carta que envien els autors d'una estafa de 'phishing' a les seves víctimes
Els Mossos alerten d'una estafa a la gent gran per correu ordinari on els delinqüents suplanten la Seguretat Social | Mossos

Intents de 'phishing' per a estafar els més grans

Segons han informat l'ACN fonts policials, és una estafa de la qual els han alertat alguns usuaris que n'han estat víctimes i com que no hi han accedit, no han acabat en denúncia. Han remarcat que són intents de 'phishing' per a estafar, en aquest cas, els més grans.


Comentaris

envia el comentari