Catalunya Diari

Els Mossos donen alguns consells per protegir casa teva si te'n vas de vacances

Extremar les condicions de seguretat i no donar pistes de què la casa està buida són algunes de les recomanacions per evitar robatoris en aquestes dates

Els robatoris en domicilis creixen exponencialment durant el període de vacances
Els robatoris en domicilis creixen exponencialment durant el període de vacances | Cedida

Amb l'arribada del mes d'agost, moltes famílies opten per marxar a passar els dies de vacances lluny de casa. No obstant això, els qui més treballen aquests dies i estan a l'aguait d'aquelles residències que puguin quedar buides són els lladres. Justament per això és important no oblidar-se de deixar preparada la nostra llar per evitar un possible robatori.

En aquest sentit, des dels Mossos d'Esquadra han publicat un seguit de consells a través de Twitter per aquells que opten per marxar de casa durant les vacances. És recomanable tancar la porta i tots els accessos amb clau, no deixar senyals que deixin en evidència que no hi ha ningú o no deixar les claus amagades en algun lloc de l'exterior de la finca.

Extremar les mesures de seguretat

A més, en cas de trobar un tros de plàstic a la porta, recomanen trucar al telèfon d'emergències 112, ja que és un marcador que haurien col·locat els lladres per saber si hi ha algú a la casa. Precisament, des del 112 també recomanen extremar les condicions de seguretat en els accessos a l'habitatge, com tindre portes blindades, reixes a les finestres que donin a patis interiors o sistemes d'alarma.

Simular que hi ha algú a casa

Entre altres consells també s'hi troba evitar donar pistes de què l'habitatge està buit. Per això, és recomanable demanar a algun veí que reculli les cartes de la bústia perquè no s'acumulin o deixar alguna persiana oberta.

A més es recomana ser discrets a les xarxes socials i no publicar fotografies mentre estem de vacances. Sembla una informació un punt irrellevant i inevitable per a alguns, però el cert, és que es tracta d'una premissa molt valuosa a la qual els lladres poden accedir només amb un «clic».


Comentaris

envia el comentari