Catalunya Diari

Els Mossos donen alguns consells per protegir casa teva si te'n vas de vacances

Extremar les condicions de seguretat i no donar pistes de què la casa està buida són algunes de les recomanacions per evitar robatoris en aquestes dates
Els robatoris en domicilis creixen exponencialment durant el període de vacances | Cedida

Amb l'arribada del mes d'agost, moltes famílies opten per marxar a passar els dies de vacances lluny de casa. No obstant això, els qui més treballen aquests dies i estan a l'aguait d'aquelles residències que puguin quedar buides són els lladres. Justament per això és important no oblidar-se de deixar preparada la nostra llar per evitar un possible robatori.

 

En aquest sentit, des dels Mossos d'Esquadra han publicat un seguit de consells a través de Twitter per aquells que opten per marxar de casa durant les vacances. És recomanable tancar la porta i tots els accessos amb clau, no deixar senyals que deixin en evidència que no hi ha ningú o no deixar les claus amagades en algun lloc de l'exterior de la finca.

 

 

Extremar les mesures de seguretat

A més, en cas de trobar un tros de plàstic a la porta, recomanen trucar al telèfon d'emergències 112, ja que és un marcador que haurien col·locat els lladres per saber si hi ha algú a la casa. Precisament, des del 112 també recomanen extremar les condicions de seguretat en els accessos a l'habitatge, com tindre portes blindades, reixes a les finestres que donin a patis interiors o sistemes d'alarma.

 

Simular que hi ha algú a casa

Entre altres consells també s'hi troba evitar donar pistes de què l'habitatge està buit. Per això, és recomanable demanar a algun veí que reculli les cartes de la bústia perquè no s'acumulin o deixar alguna persiana oberta.

 

A més es recomana ser discrets a les xarxes socials i no publicar fotografies mentre estem de vacances. Sembla una informació un punt irrellevant i inevitable per a alguns, però el cert, és que es tracta d'una premissa molt valuosa a la qual els lladres poden accedir només amb un «clic».Comentaris

envia el comentari