Catalunya Diari

Alliberen quatre dones que estaven explotades sexualment a Lleida

Hi ha tres detinguts a Lleida i Tarragona per obligar-les prostituir-se en jornades continues de 24 hores i drogades

Imatge d'arxiu d'abusos
Alliberen quatre dones que estaven explotades sexualment a Lleida | Pixabay

La policia espanyola ha alliberat 4 dones a Lleida que estaven sent explotades sexualment. Han detingut tres persones, dues de les quals a Lleida i l'altra a Tarragona, entre les quals hi ha el suposat líder de l'organització, que ha ingressat a presó. Segons la policia, a les víctimes, que majoritàriament eren d'origen sud-americà, se les obligava a prostituir-se en jornades contínues de 24 hores i a més a més se les forçava a consumir drogues. Així mateix, exercien en pisos que estaven en unes condicions pèssimes.

L'operació policial ha comportat dos registres a domicilis de la capital del Segrià on a més a més, s'hi ha descobert un laboratori de cultiu de marihuana. La investigació es va iniciar arran de la denúncia que van presentar dues víctimes a la policia de l'Estat. Després de diverses gestions, els agents van constatar l'existència d'aquest grup criminal que desenvolupava la seva activitat il·legal en diversos pisos de la ciutat de Lleida.

Un membre de l'organització captava les dones als seus països d'origen

Segons els agents, un membre de l'organització captava les dones als seus països d'origen. S'aprofitava de la seva situació socioeconòmica precària per oferir-los-hi viatjar a Espanya per exercir la prostitució en unes condicions luxoses i amb grans beneficis. Això no obstant, quan les dones arriaven aquí es trobaven amb una realitat molt diferent, segons la policia, que assegura que el líder de l'organització es quedava amb la seva documentació personal i els hi negava la llibertat de circulació. D'aquesta manera, les dones no podien sortir del pis on s'allotjaven si no les acompanyava ell.

Vivien en habitacions on havien de fer de prostitutes durant jornades contínues de 24 hores, sense poder menjar si el nombre de clients no ho permetia, i controlades en tot moment per càmeres que vigilaven el temps que estaven amb els clients i cada sortida de l'habitació. Les dones, a més a més de retornar les despeses pel seu viatge a Espanya, estaven obligades a entregar al líder més de la meitat dels ingressos que guanyaven pels serveis sexuals que prestaven. A més a més, se les forçava a consumir droga durant la seva jornada laboral.

L'operació policial ha conclòs amb l'entrada i registre de dos domicilis de Lleida ciutat, on s'han detingut dues persones entre les quals el líder de la banda, que ha ingressat a presó de forma provisional. S'hi suma un tercer detingut a Tarragona. En un dels registres els agents van trobar i desmantellar un laboratori preparat per al cultiu de marihuana.


Comentaris
Mamadou
Filipo Tulipes

envia el comentari