Catalunya Diari

Apareixen pintades feixistes al Consolat de Bèlgica a Barcelona

A terra i parets del consolat belga situat a la Gran Via es poden llegir frases com «Bèlgica, refugi de delinqüència» o «Puigdemont a presó»

Imatge de les pintades que han aparegut a la porta del Consolat de Bèlgica a Barcelona
Imatge de les pintades que han aparegut a la porta del Consolat de Bèlgica a Barcelona | CatalunyaDiari.cat

A primera hora d'aquest dimarts 14 d'agost han aparegut pintades feixistes a les portes del consolat general de Bèlgica a Barcelona. Aquest atac està signat per la Falange però de moment encara no han reivindicat els fets. Aquestes pintades a l'entrada del Consolat de Bèlgica —situat a la Gran Via de les Corts Catalanes— estaven tant a terra com a les parets de l'entrada de l'edifici.

Pintades feixistes contra Puigdemont

La Falange ha signat aquest atac al consolat belga amb diverses pintades en vermell i negre en les que es poen llegir frases com «Bèlgica, refugi de delinqüència», «Bèlgica, còmplice del separatisme» o «Puigdemont a presó».

Imatge de les pintades que han aparegut a la porta del Consolat de Bèlgica a Barcelona
Imatge de les pintades que han aparegut a la porta del Consolat de Bèlgica a Barcelona | CatalunyaDiari.cat

 

Múltiples pintades aquests darrers mesos

Aquesta és l'última actuació de l'extrema dreta, però no es tracta d'un fet aïllat. En els últims mesos també s'han trobat múltiples pintades i atacs feixistes els quals ja van ser denunciats. Concretament, les diferents seus del PDeCAT, ERC i la CUP a Vic van patir pintades on es reclamava que s'accelerés el procés cap a la independència de Catalunya.

Aquest fet es va produir a principis d'agost, i les seus dels diferents partits independentistes es van despertar amb frases pintades a les parets i vidres, com per exemple: «Recordeu l'1-O», «Traïdors», «Actuem des del carrer, actueu des del Parlament», «República ara» o «Desobeïu o dimitiu».

En contra dels partits independentistes i els presos polítics

Però no només a seus polítiques i consolats es viuen moments de tensió per pintades i missatges independentistes i feixistes. Aquesta mateixa setmana també s'han denunciat més actes vandàlics a la façana d'un centre de culte en contra dels «presos polítics», concretament a l'església de Pals, al Baix Empordà.

El rector de l'església de Pals, Josep Taberner, va interposar una demanda als Mossos d'Esquadra després que es pintés a les parets de l'església la frase: «Sa casa de Déu és casa d'oració i no de política». Missatge que va arribar arran de la presència d'una pancarta de suport als polítics empresonats fa un parell de mesos a la façana del centre de culte de Pals on es veuen llaços grocs juntament amb la paraula «Llibertat».


Comentaris

envia el comentari